Historie

Idrettsforeningen Fram ble stiftet 15.januar 1894 av en guttegjeng i uthuset til Nicolai Engvoldsen (1848-1934) på Torstrand - bydelen i Larvik der Framparken nå ligger. Klubbens første formann het Magnus Mathiesen.

Da foreningen startet opp ble det bestemt hvilke idrettsgrener det skulle drives med, og det var fotball, turning, friidrett og roing. På vinteren skulle det satses på skøyter og ski.

Idag har Fram utøvere i fotball, håndball, friidrett og skøyter. Første gang det ble spilt håndball på Fram stadion var i slutten av 1930- årene. Det var en oppvisningskamp i 11- manns håndball på full fotballbane. Håndball tilnærmet slik vi kjenner det idag, ble ikke satt på klubbens program før fire måneder etter krigen.

I 1964 ble den første Fram- cupen avviklet, og de første årene deltok omkring 100 lag hver gang. Arrangementet gikk over to dager, og det ble lagt stor vekt på rammen rundt det sportslige. Det ble blant annet gått i tog fra Herregårdssletta til Fram Stadion - med Larvik skolekorps i spissen.

IF Fram har alltid vært en dugnadsklubb, og anlegget er bygget ved hjelp av frivillige og ivrige sjeler. En fullsatt Framhall ble offisielt åpnet 12.november 1975, med en damelandskamp mellom Norge og Jugoslavia. Stolte Fram- medlemmer kunne kostatere at hallen ble en million kroner billigere enn beregnet - på grunn av alt dugnadsarbeidet som ble gjort. Norge tapte forøvrig kampen 8-13, etter å ha ligget under 4-7 til pause.

Vår forening har ellers lange og stolte tradisjoner i norsk og internasjonalt idrettsliv.

Sverre (Jeja) Hansen og Tom R. Jacobsen var framtredene spillere på Norges fotball-landslag.

I sesongen 1949/50 tok Fram hjem seriemesterskapet i fotball. Larviks første. For tiden spiller vi i 2. divisjon, men det store målet er opprykk.

I 1912 ble Fram Norgesmester i fotball, men tapende lag, Mercantile fra Oslo protesterte. De mente Fram hadde brukt en spiller ulovlig. Noe Fram mente de ikke hadde, men Mercantile fikk medhold av et oslodominert forbundsstyre og det ble omkamp, den tapte Fram.

Bjørg Eva Jensen har tatt OL-gull på skøyter og Tom Erik Oxholm to OL-bronser i samme idrett. Hans Trygve Kristiansen er en legende på trenersiden i skøytesporten. Han kan se tilbake på 13 olympiske medaljer som skøytetrener.

Opp gjennom årene er det arrangert mange store nasjonale og internasjonale skøytestevner på Fram-isen.

I friidrett ble Odd Arne Gulvik to ganger Norgesmester i 10-kamp.

Eldre avisutklipp fotball

OldBoys50tallet.JPG