0-0 mot Fana i serieåpningen

19.04.2017
Det ble en målløs kamp for Fram i serieåpningen mot laget fra Hordaland.

Mandag ettermiddag tok Frammane imot bergenslaget Fana til serieåpning. I den for tiden reduserte Framparken. Som kjent er den gamle hovedtribunen revet for – forhåpentlig om ikke så lang tid – å gi plass til en ny, overbygd tribune. I mellomtiden må vi nøye oss med ståtribunen på jernbanesiden. Sola var da dukket fram over Framparken, men et surt vær gjorde at flere blant tilskuerne hadde utstyrt seg med luer. Kampen skulle dessverre ikke bidra til å varme hjemmefansen.

1. omgang var en tam affære – nærmest blottet for farlige avslutninger. Frammane hadde riktignok det meste av spillet og bra kontroll bakover, men framme viste guttene seg nokså tannløse. Bergenserne var imidlertid skumle når de slapp til på kontringer og sto for omgangens farligste sjanse midtveis i 1. omgang. En fanaspiller kom alene igjennom. Kenneth rykket ut, men klarte bare en halvklarering med fingertuppene. Fanaspilleren kom seg dermed forbi og hadde fri bane mot et tomt mål. Heldigvis for oss hadde han ikke full kontroll på beina sine og nærmest snublet bort ballen. Der burde det ha stått 1 – 0 til gjestene! Et par minutter senere måtte Eriel Pires forlate banen og ble erstattet av Harmohan Singh, som for øvrig etter 9 minutter på banen pådro seg frammanes første gule kort for sesongen.

2. omgang skapte mer fart i blodomløpet – både på tribunen og ute på banen. Begge lag spilte seg fram til flere sjanser, men avslutningene sto ikke i stil med forspillene for noen av lagene. Fana var best i første del av omgangen og produserte noe farlige målsjanser, som ble avverget av Kenneth. Vår gode danske sisteskanse satte imidlertid også nervene i helspenn på tribunen da han – for å si det pent – ikke var heldig med et utspill. Følgelig havnet ballen hos feil adressat, bare noen meter unna, men denne klarte ikke å utnytte gavepakken.

Midtveis i 2. omgang kom Petter Lennartsson inn i stedet for Kristoffer Tollefsen og deretter Marcin Pietron for Emil Kjeldsen. Frammane presset på det siste kvarteret, og blant annet var Drugge og Singh nær ved å få ballen i nettmaskene. Mål ble det imidlertid ikke, og poengdeling var nok et rettferdig resultat etter det som ble vist i Framparken denne ettermiddagen. Kaptein Ulrik (Balstad) ble kåret til Frams beste. Ellers fortjener vel også Idris å bli nevnt på den positive siden – selv om han til tider gambler med dommerens kortstokk!

Serieåpningen bød ellers på 3 andre uavgjorte kamper. Opprykkskandidat Hødd måtte – kanskje noe uventet - nøye seg med 1 – 1 borte mot Vard. Egersund og Nest-Sotra endte også 1 – 1, og Hønefoss klarte i siste minutt  2 – 2 hjemme mot Notodden etter å ha ligget under 0 – 2! Ellers vant Nardo 2 – 1 hjemme over Vindbjart, og Byåsen tapte med samme sifre hjemme mot Vidar. 1. serierunde avsluttes tirsdag med Bryne – Odd 2.