1 – 1 borte mot Fana

17.07.2017
Sikret ett poeng i sluttminuttene

Det var vertene som best i gang i lørdagens kamp i Bergen. Den var mindre enn 2 minutter gammel da Fana fikk en gedigen målsjanse. En av vestlendingene ble spilt alene med Kenneth på kort hold. Vår gode danske sisteskanse avverget imidlertid med en beinparade det som burde ha vært en ledelse til hjemmelaget.

Etter hvert overtok frammane det meste av banespillet – uten å skape så mye foran motstanderens mål. Fanas spillere ble i denne perioden mye løpende imellom, jagende etter ballen. I 22. min. kom Jens Emil Kjær inn for Stian Dyngeland. Minuttet etter fikk vertene en ny, stor sjanse i møljespill innenfor Frams 16-meter – inntil guttene våre fikk ballen utenfor faresonen.

Vi måtte vente til kampens 34. min. før vi kunne notere frammanes første store målsjanse i kampen. Omar ble spilt fri innenfor Fanas 16-meter, men fra skrå vinkel klarte han ikke å overliste Fanas keeper. 3 min. senere kom så Erik Rosland til skudd utenfor 16-meteren, men det ble av vertenes gode sisteskanse slått til et resultatløst hjørnespark. Dermed ebbet den sjansefattige omgangen ut med 0 – 0, etter spillemessig dominans av Fram.

De som hadde ventet at guttene våre ville fortsette trykket etter pause, ble skuffet. Etter 4 min. fikk frammane i dobbelt forstand motvind. Forsvaret vårt på høyrekanten ble utspilt, og dermed var det klart for 1 – 0 til vestlendingene. Dette var en skikkelig vitamininnsprøytning for Fana, som nå viste helt andre takter enn

i 1. omgang . Vertene holdt nå ballen mer i laget, og vi fikk et slags rollebytte. Forskjellen var bare at Fana i større grad enn våre gutter i 1. omgang – spilte seg fram til flere farlige sjanser. Vi kan takke Kenneth og høyere makter for at ikke vertene skaffet seg både 2 – 0 og 3 – 0 i denne perioden!

En stor Fana-sjanse i 59. min. som ble avverget av Kenneth, ble 3 min. senere fulgt opp av en ny farlighet foran målet vårt. I 63. min. kom Singh inn for Marcin Pietron, før vi minuttet etter fikk omgangens første farlige Fram-sjanse. I 77. min. fikk Ulrik Balstad gult kort  - før det igjen ble skikkelig farlig foran Kenneth. Fana fikk nemlig en kjempesjanse. Etter en mislykket klarering i Fram-forsvaret fikk Fanas toppscorer, Sondre Liseth, fri bane mot mål. Kenneth befant seg da utenfor 16-meteren, slik at Liseth bare hadde å sende ballen over Kenneth. Den gikk imidlertid like utenfor det åpne målet!

I 80. min. kom Andreas Drugge inn for en skadet Petter Lennartsson. 4 minutter før slutt så kampen ut til å gå mot en uventet, men fortjent hjemmeseier. Singh ville det imidlertid annerledes, og i et soloraid ble han i 87. min. felt innenfor 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket – noe som førte til at en Fanaspiller aspirerer til Guinnes rekordbok for raskeste tildeling av 2 gule kort for protester. Dermed ble hjemmelaget redusert til 10 mann.

Omar sørget på straffesparket for utligning til 1 – 1. Frammane klarte så å sette press på Fana de siste minuttene, og Singh var nær ved å avgjøre kampen til vår fordel med et skudd som gikk like utenfor i 90. min. Det ville imidlertid ha vært det reneste poengran – noe bergenserne sikkert også synes om resultatet 1 – 1. Det har vi nemlig, uten tvil, mest grunn til å være fornøyd med, kampen sett under ett.

Denne serierunden bød ellers på flere overraskende resultater. De største var Hønefoss´ seier 2 – 1 borte mot Notodden og Vindbjarts 7 – 0 hjemme mot Nardo, etter 5 – 0 ved pause! Ellers merker vi oss Vards 2 – 0 seier borte mot Hødd, og at Nest-Sotra måtte nøye seg med 1 – 1 hjemme mot uavgjortspesialisten Egersund.

Det betyr at ubeseirede Bryne med seier i mandagens kamp i Skien mot Odd 2 igjen vil innta tabelltoppen og

sende Odd 2 under nedrykksstreken. Poengdeling vil bringe Odd-rekruttene over streken på bekostning av Fana – og holde Nest-Sotra i ledelsen på tabellen.

Opprykkstriden dreier seg i øyeblikket bare om Nest-Sotra og Bryne, som har skaffet seg en luke til lagene nedenfor på tabellen. Den kan bli økt til 7 poeng etter mandagens kamp. Fram datt én plass ned, men det skiller bare ett poeng mellom frammanes 6. plass og Vidar på 3. Vi har nå ellers fått et klart skille mellom øvre og nedre tabellhalvdel, der ingen klare nedrykkskandidater skiller seg ut. Bare 2 poeng skiller nemlig mellom 6 nederste lagene før mandagens kamp i Skien.

Frammane tar ferie trygt forankret på øvre del av tabellen. Dessverre forsvinner nå, som kjent, flere av spillerne av ulike årsaker. Vi får håpe at Petter får inn forstrekninger, slik at han kan starte høsten med en bred, og fremdeles slagkraftig stall!

God fotballferie, alle sammen!