2 – 1 seier over Nybergsund IL Trysil

Leiv Harald Bakke
16.04.2018
Frammane snudde kampen etter pause!

Ca. 400 tilskuere hadde funnet veien til Framparken i fint vær lørdag da frammane sikret seg 3 svært verdifulle poeng i serieåpningen mot Nybergsund IL Trysil. Fint var imidlertid ikke det for dagen gulbrune, ujevne underlaget på banen, der man vel forgjeves kikket etter grønne gresstrå! Dette gjorde sitt til at finspillet glimret med sitt fravær, og at ballen til tider spratt og trillet annerledes enn beregnet. Isbrann har som kjent herjet gressbanen, som nå må repareres.

Frammane startet med følgende 11´er – hvorav 5 nye spillere - fra mål og framover: Kenneth Stenild Nielsen, Henrik Bredeli (ny), Mats Diego Skårdal, Alf Øivind Aslesen (ny), Fredrik Kristensen Dahl (ny), Kristoffer Tollefsen (kaptein), Harmohan Singh, Mahmoud Sami Laham ("Mack"), Sindre Osestad (ny), Jone Rugland og
Bosse Kevin Elie Beugre (ny)
 
Bortsett fra en nærkontakt med stanga etter en corner, var det de blå-hvite gjestene som hadde de største mulighetene til nettkjenning. Den første kom da Kenneth "havnet på bærtur", men ballen strøk heldigvis på utsiden av det tomme målet!
      Mål til gjestene ble det imidlertid i 18. min. da Victor Wagner Pedersen headet inn en corner fra høyre. I 37. min. "så" man nærmest ballen i mål bak Kenneth igjen, men den gikk heldigvis over tverrliggeren! Dermed kunne gjestene gå til pause med 1 – 0 ledelse. Ikke ufortjent etter sjansene, og vi burde vel være glade for at det bare sto  0 – 1 i Framparken.

Med treningskampen mot Moss friskt i minne satte vi vår lit til en reprise av denne. Med andre ord, at vi ville få se en betydelig bedre utgave av guttene våre i 2. omgang. Det skulle da også slå til! Guttene tok initiativet fra start av i spill "hjemover" – mot Framhallen - og drev gjestene over på defensiven. I 54. min. ble det blåst frispark til guttene våre på ca. 20 meters hold. Med en markkryper som endret retning i muren, sørget Mack for jubel i Framparken – og 1 – 1.

3 minutter senere var gjestene nær ved å ta ledelsen igjen, men Kenneth avverget den store Nybergsund-sjansen.
I 60. min fikk så frammane en gedigen sjanse som burde vært omsatt i mål. Kevin spilte fram Jone, som fikk fri bane mot mål. Han plasserte ballen forbi en utrusende keeper - men på gal side av stolpen.
      Jone fikk imidlertid en ny sjanse i 72. min. etter en felling av ham innenfor 16-meteren. Han satte selv straffesparket sikkert  i mål og dermed 2 – 1 på måltavla i Framparken.

I 82. min. oppsto en omdiskutert situasjon. I en duell, der Mats forsøkte å løpe opp en Trysil-spiller, gikk sistnevnte over ende innenfor 16-meteren. Dommeren blåste umiddelbart i fløyta og trakk fram det gule kortet. De fleste i Framparken så nok et øyeblikk for seg straffespark til gjestene og gult kort til Mats. Lettelsen var derfor stor blant hjemmepublikum – og fortvilelsen tilsvarende hos tilreisende fra Trysil – da dommeren i stedet ga Trysil-spilleren kortet for filming!

Et par minutter før slutt fikk så Kevin en tilsvarende sjanse som Jone hadde fått halvtimen tidligere – med samme resultat: Ballen forbi keeper, men på på gal side av stolpen! Dermed ble det med de 3 scoringene på dødball. 2 – 1 til frammane og – på bakgrunn av 2. omgang – en fortjent seier til guttene våre. Mack ble kåret til dagens Fram-gutt! Stian Andersen kom for øvrig inn for Henrik Bredeli  og Ola Alsaker for Sindre Osestad  i 2. omgang. Ellers fikk Henrik Bredeli og Fredrik gule kort i sin seriedebut for Fram.

I Fredrikstad så ca. 5700 tilskuere (!) opprykksfavoritten vinne knepent 1 – 0 over Asker. Raufoss imponerte mer med hele 4 – 0 hjemme over Elverum. Ellers endte de andre kampene i Frams avdeling slik:
Hønefoss BK – Grorud 1 – 2,  Mjølner – Alta  0 – 1 og Bærum – Moss 2 – 0.

Onsdag er Halsen motstander i Bergeskogen i 1. runde i NM!