2 – 2 hjemme mot Egersund

12.06.2017
Frammane ”ga” fra seg 2 poeng på slutten.

Nærmere 1200 tilskuere møtte fram til gratiskampen i Framparken lørdag ettermiddag i et vindfullt, men ellers fint vær. Etter 4 strake seire var det berettiget grunn for hjemmepublikum til å se fram til kampen

med positiv forventning.

Det var imidlertid gjestene som åpnet best og kom til to store målsjanser i løpet av kampens første minutter. Resolutt og påpasselig keeperspill av Kenneth Stenild hindret imidlertid baklengsmål.  Deretter overtok Fram initiativet i kampen

I 16. min. fikk vi frammanes første store målsjanse da Erik Rossland ikke fikk treff på et fint innlegg foran mål. 6 minutter senere måtte gjestenes keeper ut i full strekk på et fint skudd av Kristoffer Tollefsen. I 33. min. ropte flere forgjeves på straffe i Framparken da Erik gikk over ende da gjestenes keeper kastet seg  og slo ballen unna ham. 4 minutter senere var de to i nok en nærkontakt da Omar – som i denne kampen først og fremst gjorde seg bemerket som servitør – fint spilte Erik alene igjennom med keeper. Sistnevnte kastet seg nok en gang foran beina til Erik og sørget for at stillingen ved pause fremdeles var 0 – 0. Publikum hadde da fått se en sjansemssig nokså fattig omgang. Fram hadde, bortsett fra åpningsminuttene, hatt et spillemessig overtak og god kontroll bakover.

Det skulle bli mer fart i sakene etter pause. Allerede i omgangens andre minutt fikk hjemmepublikum grunn til å juble – og for et mål! Det begynte med et knallhardt skudd fra Omar på 20 meters hold som traff keeper. Ballen føyk ut på banen igjen. Der kom Ulrik Balstad løpende, og fra ca. 25 m dundret kapteinen vår ballen som et prosjektil opp i keepers venstre kryss. Uten tvil årets mål i Framparken hittil – og det skal godt gjøres å  matche den senere i sesongen!

5 minutter senere fikk Omar en flott løpeball på høyrekanten og sendte et presist innlegg foran mål. Der var Erik påpasselig framme og besørget ballen videre i nettmaskene. Dermed sto det 2 – 0 etter 51 minutter av kampen! 5 minutter senere havnet ballen igjen i gjestenes nettmasker etter en lignende situasjon. Denne gang var det Ulrik som etter flott klikk-klakk-fotball av frammane fikk ballen på høyrekanten. Han stormet opp mot dødlinjen og sendte en hard markkryper inn foran mål. Der styrte Erik ballen – som kanskje uansett hadde gått i mål via stolperota – i nettmaskene, men nå ble avblåst for offside.

Fram-presset fortsatte. I 59. min. trakk Singh seg flott fri og sendte en markkryper like utenfor. Minuttet etter klemte Kristoffer til med et langskudd fra ca. 30 m, som keeper fikk slått til corner. Først i 66. min. noterte vi omgangens første større målsjanse til Egersund, da Kenneth redder et frispark..

Erik hadde også i denne kampen stått på som en galeislave, løpt på nær sagt ”alt” og vært innblandet i det meste av farlighetene foran motstanderens mål. I 67. min. hadde han så gjort sitt for dagen etter helhjertet innsats. Med Erik av banen virket det også som det offensive trykket til frammane ble borte, og vi fikk også et spillemessig rollebytte.

Fram til da så frammane ut til å ha kontroll på kampen og ta sin 5. seier på rad. Men så – i 69. min. – fikk gjestene et frispark som brått skulle snu kampbildet.  Egersunds Sverre Larsen fikk stå umarkert og nærmest stupheadet  ballen i mål bak Kenneth.

Fra nå av ble det så en forsvarskamp for hjemmelaget. I 75. min. hindret en oppofrende blokkering av Andreas Drugge ny baklengs.  Ny baklengs ble det imidlertid 3 minutter senere da Egersunds suverene toppscorer i år – Bubacarr Sumareh - fikk slippe til fra 20 meters hold og sendte en markkryper inn i Kenneths høyre hjørne. Dermed 2 – 2!

Minuttet etter fikk Sindre Lie sesongens tredje gule kort og må stå over neste kamp – mot Vard. Som om ikke det var nok, ble frammane 5 minutter senere redusert til 10 mann da kaptein Ulrik  fikk se den røde kortfargen etter å ha revet ned en Egersund-spiller på vei alene igjennom mot Kenneth.

Egersund fortsatte å presse på i sluttminuttene. Kun et par ganger klarte frammane å skape noe offensivt. I likhet med i Hønefoss kom Idris inn mot slutten av kampen og sto også nå for frammanes siste sjanse, med et skudd som keeper reddet. Dermed endte kampen med poengdeling – noe Egersund har størst grunn til å være fornøyd med. Frammane burde ha tatt nye 3 poeng med sitt spilleovertak det meste av kampen og 2-måls ledelse 20 minutter før slutt.

Kristoffer Tollefsen ble ellers kåret til dagens Fram-spiller.

Fram ligger nå på 5. plass på tabellen etter at Vard noe overraskende vant 1 – 0 borte over Nardo – på overtid. Dermed tok Nest-Sotra tabelledelsen etter - takket være en gedigen keepertabbe - å ha vunnet 1 – 0 hjemme over Notodden. Bryne vant, som ventet, over Hønefoss – men knepent 2 – 1. Dermed passerte også rogalendingene Nardo og ligger nå på 2. plass. Hødd vant klart 3 – 0 hjemme over Vidar, og Odd 2  vant 4 – 2 hjemme mot Byåsen.

Vindbjart vant 5 – 2 borte over Fana i et målrikt bunnoppgjør med like mange gule kort – men med omvendt fordeling. Sørlendingene ligger likevel fremdeles under nedrykksstreken, sammen med Hønefoss og Fana                 .