3 – 2 mot Vard i Haugesund

Leiv Harald Bakke
19.06.2017
Sterk borteseier!

Et redusert Fram-lag var ikke levnet store seierssjanser i lørdagens kamp mot Vard, som i serien var ubeseiret på hjemmebane i år. Kampen skulle imidlertid dokumentere den sterke bredden i spillerstallen trener Petter rår over i år.

              Kampen åpnet med en kjempesjanse til vertene i 3. min.. Vards Erling Myklebust kom igjennom alene med Kenneth, men frammanes sisteskanse reddet mesterlig. 3 minutter senere fikk Fram sin første målsjanse. Den kom etter flott spill, men endte i en resultatløs corner.

              I 12. min. var det Vards tur å være på en farlig målvisitt – like farlig som kampens første. Nok en gang var det Myklebust som fikk sjansen alene med Kenneth – og nok en gang vartet vår gode danske opp med en praktredning!

              Så var der frammanes tur til å få sjansen alene med keeper. Marcin Pietron – som denne  gang var med fra start – fikk et fint framspill, forserte mot mål, fintet ut keeper – og dermed 1 – 0 til frammane. Fram viste i denne omgangen mye flott spill, med raske kombinasjoner og fin flyt i pasningsspillet langs gressmatta. – og hadde et spillemessig overtak.

              I 22. min. ble det  imidlertid utligning. Vards Tungeland fikk ro til å sikte seg inn på ca. 20 meters hold. Skuddet endret kurs da det sneiet borti en annen Vard-spiller og havnet i nettmaskene bak en utmanøvrert Kenneth Stenild. Vertene kom etter utligningen mer på offensiven og mistet  en stund trykket framover. Da vel 10 minutter av omgangen gjensto, klarte guttene så å tilrive seg initiativet igjen.

Dessverre måtte Singh, etter å levert fint spill, ut i 35. min. med skade. Dermed fikk Jens Emil KJær sin debut i Fram-drakta. To minutter senere kunne så frammane på nytt juble i Haugesund da Omar dundret inn 2 – 1 etter flott og innsatsfullt forarbeid av Marcin. Den ledelsen holdt seg fram til pause etter en spillemessig meget god omgang av frammane.

2. omgang ble ikke av samme kvalitet – preget av at ballen stadig beveget seg i de høyere luftlag, i stedet for langs gresset – som kler frammane best! I 58. min. fikk Kenneth bokset bort et farlig frispark fra hjørnet av 16-meteren. I 62. min. ble det ampert ute på banen i Haugesund etter en ufin takling av Kristoffer Tollefsen, som ble liggende en stund.

I 65. min. pekte så dagens dommer på straffemerket etter en Vard-spillers møte med Kenneth innenfor 16-meteren – heldigvis uten kort til sistnevnte. Dermed 2 – 2, og vi var like langt i Haugesund. I 71. min. måtte så Kristoffer ut på grunn av den tidligere nevnte skaden, og inn kom Idris.

              Med tanke på frammanes tendens til å miste grepet mot slutten i de siste kampene, var vi nok mange som fryktet en gjentagelse av dette. Denne  dagen ville guttene det imidlertid helt klart annerledes. Det hadde lyst innsatsvilje av samtlige fra start av – og den gløden ebbet denne gangen ikke ut før dagens

dommer blåste av kampen. Fram spilte seg fram til mange hjørnespark i denne kampen. I 71. min. endte ett av dem ute hos Stian Dyngeland, som fra skrått hold på volley sendte ballen i motsatt hjørne.

              Dermed var frammane med 3 – 2 for tredje gang i kampen i ledelsen – og nå ga de den ikke fra seg! 5 minutter senere måtte Vards keeper på besøk opp under tverrliggeren for å slå et Mack-frispark fra ca. 30 m til corner. I 84. minutt fikk guttene våre igjen nettkjenning etter fint spill, men scoringen ble annullert for offside.

              I kampens siste ordinære spilleminutt gikk både Betten og Idris ned for telling etter en hodekollisjon dem imellom. Heldigvis kom begge seg på beina igjen etter en stund. Etter noen nervepirrende ekstraminutter kunne frammane så gå av banen etter å ha påført Vard rogalendingenes første hjemmetap i serien i år. Dermed passert frammane igjen Vard på tabellen og inntok 4. plassen igjen. Vi skal merke oss at frammane hittil i år har tatt flest poeng på bortebane – 10 av 18!

                 

At Vidar – Nest-Sotra endte 1 – 0 og Notodden – Nardo 2 – 0 gjorde denne serierunden nesten perfekt for oss. Et straffespark litt over kvarteret før slutt i Egersund gjorde at ikke alt gikk vår vei! Dermed vant

Bryne 2 – 1 etter 1 – 0 til Egersund ved pause - og overtok ledelsen på tabellen.