3 – 2 over Odd 2 i Skien

Leiv Harald Bakke
10.07.2017
Erik Rosland dagens mann i Skien.

Fram var "på hugget" fra start av, og allerede i kampens første minutt var Omar nær ved å nette. Fra meget skrå vinkel  passerte markkryperen hans like utenfor borteste stolperot. 6 minutter senere  gjorde Erik Rosland alt selv. Han fikk ballen på egen banehalvdel, og et soloraid i stor fart ble avsluttet med et skudd som sendte gjestene i ledelsen.
       Frammane fortsatte å ha god kontroll  de neste 28 minuttene, uten å skape flere store sjanser. Så – i 35. min. – ble Omar på ulovlig måte hindret med ballen innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Omar sørget selv for å øke til 2 – 0.
       Odd 2 skapte ikke noen farligheter i det hele tatt i 1. omgang. Det eneste positive for telemarkingene da var at de "vant" cornerstatistikken 3 – 1. Lagene gikk dermed til pause med fortjent 2 – 0 ledelse til frammane.

2. omgang ble spillemessig ikke like bra for Frams del, og guttene våre klarte ikke å skape samme trykk framover som før pause.. Marcin hadde riktignok omgangens første store mulighet på en "gratissjanse" etter 5 minutter, men fikk ikke skikkelig treff på ballen i skuddøyeblikket.
       Det gjorde derimot vertenes Marius Larsen i 60. min. på et langskudd. – og dermed 1 – 2 på måltavla i Skien. Da begynte nok tankene hos mange av oss å gå tilbake til de to siste hjemmekampene, der guttene rotet bort poeng i sluttminuttene. Bedre ble det ikke da Betten pådro seg dommerens misnøye i en duell innenfor 16-meteren. Dermed straffe til Odd 2 – og 2 – 2 i 71. min.
       Hva Erik snakket med de andre guttene om i sekundene før avspark igjen, vites ikke. Var det angrepstaktikk, så ble det i hvert fall vellykket! Allerede 2 minutter etter telemarkingenes utligning sendte han nemlig igjen frammane i ledelsen. Han avsluttet et fint angrep med på volley å sende et innlegg fra Betten på høyrekanten i mål – og dermed 2 – 3. Eriks andre mål for dagen, og for Betten måtte det sikkert føles godt som servitør etter å ha forårsaket straffesparket et par minutter tidligere.
       I 76. min. kom Jens Emil Kjær inn for Marcin, og i løpet av de to neste minuttene fikk både Idris og Mack se det gule kortet. Avslutningen av kampen ble – frammanes vane tro – nervepirrende. I 81. min. holdt nok mange på å sette kaffen i vrangstrupen da Mack var uheldig med et tilbakespill til keeper. Ballen ble altfor løs, og vi kan takke en rask og årvåken Kenneth – som ellers hadde en heller rolig dag i mål – for at det i Skien resultatmessig ikke ble en reprise av kampene mot Egersund og Bryne!
       I 83. min. måtte Stian Dyngeland ut med skade og ble erstattet av Eriel Pires. Ett minutt på overtid var Jens Emil nær ved å øke ledelsen. Da så dommeren blåste av kampen med seier 3 – 2 til Fram, fikk vi se Erik legge seg på ryggen i gresset– som etter kampen mot Bryne i Framparken. I motsetning til da, var det nå sikkert både av lettelse og glede. Det var nemlig lenge siden Fram hadde tatt full pott i Skien!

Serierunden bød ellers ikke på noen store overraskelser. Som ventet økte Nest-Sotra med 6 – 1 over Hønefoss og Bryne med 1 – 0 over Nardo avstanden til lagene under seg på tabellen. Notodden vant oppskriftsmessig 3 – 0 over Byåsen, mens Vard med uavgjort 1 – 1 mot Fana måtte se Fram passere seg på tabellen og overta 5. plassen.

Status etter halvspilt serie er dermed følgende:

Nest-Sotra og Bryne har skilt seg ut som klare kandidater til å ta de to første plassene. Ingen stor overraskelse, akkurat! Det er imidlertid laget på 8. plass. Få hadde vel trodd at Hødd – en av de største
opprykkskandidatene før seriestart – skulle ligge på nedre halvdel av tabellen halvveis i serien.
       6 lag er i øyeblikket med i bunnstriden. Vindbjart, Hønefoss og Byåsen ligger under nedrykksstreken, men det er for sistnevntes del bare ett poeng opp til Fana, Odd 2 og Egersund.
       Fram befinner seg sammen med 4 lag i et "ingenmannsland" på øvre tabellhalvdel, der 2 poeng skiller 7. plass fra "bronseplassen".  Guttene våre har imidlertid i møtene med de to lederlagene vist seg spillemessig minst like gode som dem, De 4 poengene de "ga" fra seg i de to siste hjemmekampene mot Egersund og nettopp Bryne sendte imidlertid sannsynligvis frammane ut av det som kunne blitt en opprykkstrid til høsten.  Til det virker Nest-Sotra og Bryne jevnt over for stabile for tiden.  Topp 3 er imidlertid absolutt innen rekkevidde dersom Fram fortsetter det gode spillet sitt.