3 – 2 seier over Hødd

07.08.2017
Frammane mest effektive i en kamp som kunne ha vippet begge veier!

På en fin gressbane i Framparken tok frammane lørdag ettermiddag imot Hødd.  Etter de nye signeringene i fotballferien var man spent på hvem av dem Petter hadde i startoppstillingen. Han nøyde seg med én  – høyrebacken Mats Diego Skårdal, som kommer fra 3. div.-klubben Funnefoss/Vormsund (FUVO). Han er for øvrig den sist ankomne, med en fortid og erfaring fra OBOS-ligaen i Kongsvinger (2010 – 2013), samt spill for Notodden (2014 – 2016). Mats er 26 år gammel og født  i Rjukan.

1. omgang var lite å skrive hjem om – fattig på sjanser og lite med spill som varmet de litt over 300 tilskuerne. Frammane – i spill både mot Framhallen og vinden - hadde initiativet i åpningsminuttene. I 12. min. kunne vi notere Frams første store målsjanse. Petter Lennartsson var høyest oppe på en corner, men headingen gikk over tverrliggeren.

7 min. senere var det svært nære scoring for gjestene da ballen rullet like utenfor Kenneths høyre stolperot. Spillet bølget ellers mye fram og tilbake, uten å tenne det store engasjementet på tribunen. Den eneste som klarte det, var dagens dommer, som ifølge hjemmepublikum burde ha vist gjestene det gule kortet oftere for deres til tider tøffe behandling av guttene våre! Da særlig siden Andreas Drugge hadde fått se et slikt for å sparke bort ballen da den allerede var utenfor sidelinjen.

De siste minuttene av omgangen var preget av Hødd-press, inntil dommeren blåste for halv tid.

Etter en ganske jevnspilt, men ikke særlig velspilt 1. omgang, gikk lagene til pause på stillingen 0 – 0. Det kunne vi være mest fornøyd med, da gjestene hadde de farligste av de få sjansene kampen til da hadde bydd på.

Hadde underholdningsverdien vært dårlig før pause, steg den til gjengjeld mange hakk etter hvilen. Det begynte allerede i omgangens første minutt da Omar kom på et farlig raid. 3 minutter senere ble det så jubel i Framparken. Singh sendte fra venstrekanten ballen inn foran mål. Der gikk Mack i været og headet ballen i en bue over Hødd-forsvaret og i mål. Dermed 1 – 0 til frammane.

Det varte imidlertid ikke lenge før vi var like langt igjen. En gavmild midtbane lot Hødd komme i fin skuddposisjon – og dermed 1 – 1. Og verre skulle det bli de neste minuttene!

I 56. min. var vi nær ved å oppleve årets selvvmål  av frammane på en  lav og hard heading tilbake til Kenneth. Minuttet etter sto det så 1 – 2 på måltavla etter et nytt langskudd, der nok Kenneth var skjermet og ikke så utgangen på skuddet . To minutter senere kunne Hødd ha punktert kampen alene med Kenneth. Vår sisteskanse klarte imidlertid med en flott beinparade å få slått skuddet til en resultatløs corner!

I 60. min. fikk vi så en ny debutant i Fram-trøya ut på banen da Jone Rugland kom inn i stedet for Marcin Pietron. På dette tidspunkt luktet det mer Hødd-scoringer enn Fram-poeng, og humøret blant hjemmepublikum var nok mer i stil med de mørke skyene som hadde begynt å slippe regn over Framparken.

Frammane – og ikke minst Erik Rossland – ville det imidlertid annerledes. I 66. min. sørget han for utligning til 2 – 2. Han fikk ballen innenfor 16-meteren, forserte noen meter og kopierte avslutningen han hadde i Skien mot Odd 2. Det skulle for øvrig bli flere likhetspunkter med den kampen!

Kvarteret før slutt – etter et Hødd-skudd i stanga og et skudd fra Omar like utenfor - viste vår toppscorer seg igjen også som dyktig servitør. Etter et fint forarbeid på venstrekanten sendte han en markkryper inn foran mål, der Erik bare hadde å styre den inn i nettmaskene. Dermed igjen ledelse til frammane: 3 – 2!

4 minutter senere var Omar selv nær ved å øke ledelsen. Han kom seg i fin skuddposisjon ved 16-meter streken, men det harde skuddet hans gikk på ”feil” side av stolperota. 5 minutter før ordinær tid var det så klart for dagens tredje debut i Fram-drakta. Singh gikk ut og Durim Muckurtaj kom inn.

De siste minuttene ble – som vanlig i Framparken – nervepirrende for Fram-supporterne. Hødd presset på for å få poeng med seg hjem til Ulsteinvik, men frammane sto imot. På en kontring kunne hjemmelaget også ha punktert kampen. Omar ble imidlertid avblåst for offside da han puttet en pasning fra Erik i mål.

Dessverre pådro Kenneth seg et gult kort for munnbruk på overtid, og må passe seg for å unngå et nytt i kampene framover! Dermed 2 dumme gule kort til frammane i denne kampen. Slikt er totalt unødvendig, gutter! Hele laget skal imidlertid ha ros for at det klarte å snu kampen igjen etter å ha mistet ledelsen og ligget under! Med 3 – 2 seieren ligger Fram nå på 4. plass på tabellen med 26 poeng – á poeng med Notodden, som vant 1 – 0 borte over Egersund.

Ellers styrket lederlagene Bryne (4 – 0 hjemme over Fana)  og Nest-Sotra (3 – 0 borte over Vard ) 1. og 2. plassene sine på tabellen ettersom Hønefoss hjemme vant 3 – 1 over Vidar. Ringerikslaget kom seg dermed foreløpig bort fra tabellbunnen, der Byåsen begynner å peke seg ut som den eneste klare nedrykkskandidaten etter tap 1 – 2 hjemme mot Vindbjart. Sørlendingene krabbet dermed over nedrykksstreken. Under den befinner nå Byåsen, Odd 2 og Fana seg . Skienslaget har imidlertid én kamp mindre, men må vinne borte over Nardo mandag for å komme over streken.