Asker

22.01.2018
Da er turen kommet til en presentasjon av Asker Fotball.

Asker Skiklubb er en fleridrettsforening i Asker kommune, vest i Akershus fylke,. Den ble stiftet i 1889 og  er et av Norges største idrettslag, med mer enn 4700 medlemmer fordelt på hele 14 idrettsgrupper!

Asker hadde – i likhet med Fram og Turn – sin fotballmessige storhetstid på 1950-tallet. Fra 1951 til 1959 spilte laget under navnet Asker SK på høyeste nivå i landet vårt. Det vil si Hovedserien, som den gang besto av 2 avdelinger – hver  med 8 lag. På laget den  gang spilte Arne Bakker – Asker-fotballens vel mest kjente navn, som i tillegg til 54 kamper på landslaget fikk Egebergs ærespris. 1951 ble det finaleplass i NM og i 1955 nådde Aske SK semifinalen.

I desember 2000 – da laget spilte i 2. div. - ble så fotballen skilt ut fra Asker Skiklubb under navnet Asker Fotball – økonomisk og juridisk  uavhengig av moderklubben. Det innebar ingen umiddelbar sportslig suksess, for året etter ble det nedrykk  og 5 sesonger i 3. div.

2007 var Asker  tilbake i 2. div. der laget siden har holdt seg – bortsett fra en gjestevisitt oppe i 1. div. (Adeccoligaen ) i 2011 og nede i 3.div.  i 2015. Senest i 2016 spilte Asker i samme avdeling som frammane og endte én plass over guttene våre på tabellen – på 5. Da vant Asker 1 – 0 hjemme, men tapte et målrikt oppgjør i Framparken på høsten  3 – 4.

Asker har foran årets sesong fått midtbaneforsterkninger i  Patrik Karoliussen og engelskmannen Aaron Jones – begge med erfaring fra OBOS-ligaen. Førstnevnte har spilt de to siste årene for Fredrikstad og Jones spilte for Raufoss i 2016. I angrepsrekken har Asker fått en 19-åring fra Lyn – Eivind Fallås Dahl – som har spilt flere aldersbestemte kamper med det norske flagget på brystet.

Asker Fotball spiller hjemmekampene sine på Føyka stadion. Den ble innviet i 1950 og senere modernisert med fullverdig friidrettsanlegg. Gjentatte tribuneutvidelser har ført til en tribunekapasitet på 1450 plasser. Føyka har også fått kunstgress.

Asker Fotball har fram til nå spilt 2 treningskamper – begge på bortebane. Det ble først tap 1 – 5 mot et lag fra Tippeligaen – naboen Stabæk - før det i helgen ble uavgjort 0 – 0 mot avdelingskollega Raufoss, som rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor.