Bærum Sportsklubb

01.02.2018
En presentasjon av Bærum Sportsklubb

Bærum Sportsklubb ble stiftet i mars 1910 med navnet Grane Fotballklubb. Allerede i september samme år ble navnet endret til Grane Sportsklubb for også å kunne ta opp andre idretter.

Draktfargene var opprinnelig rødt og hvitt, men allerede i 1911 ble de endret til gult og sort. I november 1945 slo Grane seg sammen med Sandvika Arbeideridrettslag  og Sandvika Idrettslag. Det nye navnet ble imidlertid ikke godkjent av Norges Idrettsforbund og ble endret til Idrettslaget Mode i desember 1946. Dette ble igjen endret i 1967 til det nåværende navnet – Bærum Sportsklubb.

Klubben var i mange år en fleridrettsforening med hopp, langrenn, friidrett, ishockey, boksing, orientering, bandy, håndball og kappgang på programmet – i tillegg til fotballen. Nå er klubben tilbake slik den var fra starten – en ren fotballklubb.

Bærum Sportsklubb spiller hjemmekampene sine på Sandvika Stadion, som fram til 2010 het Kacdettangen. Den skal visstnok ha en av landets beste kunstgressbaner. Tidligere var Nadderud Stadion hjemmebanen

Vidar Davidsen og Lars Bohinen er 2 velkjente fotballnavn som begge startet sin karriere i Bærum Sportsklubb. Det var med førstnevnte som trener at Bærum i 1989 rykket opp i 2.div. og året etter opp i 1.div. Klubben var fram til da kommunens ledende fotballag, inntil Stabæk overtok ”tronen” midt på 1990-tallet. 1994 ble det nemlig nedrykk til 2.div.igjen for Bærum Sportklubb. Der har laget siden stort sett befunnet seg – bortsett fra 3 korte besøk i 1. div.

Senest for 2 år siden var Bærum og Fram i samme avdeling i PostNord-ligaen. Det gikk da ikke så bra for guttene våre – med ettmålstap i begge kampene: 1 – 2 på Sandvika Stadion og 2 – 3 i Framparken. Bærum kom da på 2. plass i PostNord-ligaen. I fjor  måtte laget nøye seg med 9. plass i avdeling 1.