Bortetap 0 - 1 mot Nardo

Leiv Harald Bakke
26.06.2017
Omdiskutert straffespark avgjorde kampen!

Som ventet ble det tøft for frammane i Trondheim søndag. Nardo tok straks grep om kampen og lot sjelden frammane få anledning til å bygge opp spillet sitt. Trønderne var raskest på ballen, hadde bedre kontroll på den og hadde stort sett taket på guttene våre.

           Angrepsmessig sviktet det stort hos oss denne gangen. Det fine samspillet var som blåst bort og framspillene nådde stadig vekk ikke adressaten. Nardos keeper har vel sjelden hatt en roligere 1. omgang. Mens gjestene snaut var i nærheten av  motstandernes 16-meter, spilte Nardo seg fram til et par store målsjanser.

           Det var derfor slett ikke ufortjent at vertene tok ledelsen i 38. min. Måten det skjedde på, kan imidlertid i høyeste grad  diskuteres! En Nardo-spiller jaget ballen på et langt framspill. Den gjorde en sprett innenfor 16-meteren, der Kenneth påpasselig småløp ut og tok ballen i sikkert grep – utenfor rekkevidde for Nardo-spilleren. Denne hadde i forkant tilsynelatende avbrutt et forsøk som ryggsekk på Andreas Drugge, som skjermet ballen inn til Kenneth.

           I stedet for å bli stående, tok imidlertid Kenneth noen skritt videre og kolliderte ute ved 16-meteren med Nardo-spilleren, som hadde større fart enn ham. At møtet med større dansk korpus endte med trøndersk fall, er jo logisk etter fysikkens lover – uten at noen nødvendigvis bærer skyld for en slik hendelse. Kenneth hadde i hvert fall – i motsetning til Nardo-spilleren - ikke noe å tjene på det. Han hadde jo full kontroll på ballen før Nardon spilleren kom løpende – og Nardo ble følgelig ikke fratatt noen målsjanse.

           Man skal selvfølgelig være svært forsiktig med å beskylde spillere for filming, men måten denne ”gikk ned for telling” på, luktet det Hollywood og Oscar av! Han kom seg da også raskt på beina igjen etter at dommeren pekte på straffemerket! Og ikke nok med det: Kenneth fikk i tillegg gult kort, noe som betyr at han må stå over kampen mot Bryne neste helg i Framparken!

           Dommerens avgjørelse i denne situasjonen virker som en svært firkantet tolking av regelverket. Hadde det vært kamp om ballen, eller Nardo blitt fratatt en målsjanse, ville saken ha stilt seg annerledes. Ingen av disse kriteriene var til stede! Derfor bør vel i det minste det gule kortet til Kenneth kunne trekkes tilbake, siden man ikke kan gjøre noe i etterkant med straffesparket?

          

Rett etter det omdiskuterte straffesparket fikk frammane så sin første store sjanse da Omar kom seg i skuddposisjon utenfor 16-meteren. Han sendte i vei en hard markkryper som keeper måtte gi retur på. Kristoffer Tollefsen var frampå , men vertenes keeper vartet opp med en dobbeltreding da han kastet seg i beina hans. Dermed gikk lagene til pause med 1 – 0 til Nardo etter en omgang som vel er av de mest tannløse guttene våre har levert på lang tid! 4 hjørnespark til Nardo mot 0 til frammane illustrere da også dette.

 

Så mye positivt å  skrive om etter pause ble det heller ikke! Guttene kom litt mer med i spillet, men uten å true hjemmelagets ledelse før sluttminuttene. I 56. min. måtte Marcin Pietron ut med skade. I løpet av 3 minutter  fikk så 3 til av guttene våre se det gule kortet: Kornelius, Petter Lennartsson og Kristoffer. I 69. min. kom Ulrik Balstad inn for Kornelius og i 72. Eriel Pires inn for Petter.

           Omgangen var fram til  de siste 10 minuttene heller kjedelig – uten nevneverdige målsjanser til noen av lagene. Nardo så ut til å ha godt grep om alle poengene og var nær ved å øke ledelsen i 83. min. på omgangens første store målsjanse. Minuttet etter innledet Ulrik med et godt skuddforsøk noen dramatiske sluttminutter der Nardo-forsvaret for første gang i kampen ble satt under sterkt press. Frammane produserte flere store sjanser og var nær utligning ved et par anledninger før Nardo helt på slutten av overtiden igjen kom på en farlig visitt borte hos Kenneth.

           Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed kunne Nardo – ikke ufortjent – gå av banen med seier 1 – 0. Trønderne har dermed fremdeles kontakt med tetduoen Bryne og Nest-Sotra, som hjemme vant henholdsvis 2 – 0 over Vard og 1 – 0 over Vindbjart.

           Frammane, på sin side, spilte seg sannsynligvis ut av tetstriden. Et lite + i det hele er at resultatene til lagene under oss på tabellen gikk vår vei, slik at Fram fremdeles ligger på 4. plass.