Før Bryne – Fram

Leiv Harald Bakke
13.10.2017
Tøff kamp i vente på Jæren!

Lørdag kl.13.00 sparkes nest siste serierunde i gang i PostNord-ligaen – med spenning både i topp og bunn av tabellen. Mens HamKam i avdeling 1 for lenge siden sikret seg direkte opprykk, kjemper fremdeles 3 lag om den plassen i vår avdeling.
           Mest sannsynlig besetter Nest-Sotra og Notodden de to øverste plassene på tabellen. Begge har 48 poeng. Nest-Sotra har 8 mål bedre enn Notodden, noe telemarkingene neppe tar igjen dersom begge vinner sine gjenstående kamper. Lørdag er begge klare favoritter: Nest-Sotra hjemme mot Byåsen og Notodden hjemme mot Vindbjart.

Bryne på 3. plass på tabellen – 2 poeng etter tettduoen – er sannsynligvis avhengig av seier mot guttene våre for å kunne bevare opprykkshåpet. Mens frammane bare har 4. plassen sin å kjempe for, er dette nærmest en "livsviktig" kamp for jærbuene. Poengtap lørdag vil sannsynligvis føre til at oppholdet i 2. divisjon blir lenger enn den gjestevisitten de fleste jærbuene sikkert så for seg før sesongstart!
           Bryne var heldige som fikk med seg ett poeng i Framparken i juli.  Hjemme får de likevel – på grunn av kampens betydning - et favorittstempel på seg. Dette til tross for 1 – 6 hjemme mot Egersund i siste hjemmekamp.

I bunnen av tabellen kan Odd 2 sikre ny kontrakt med seier  hjemme over Vard dersom Fana avgir poeng hjemme mot Egersund og Vindbjart taper borte mot Notodden. Hvem som rykker ned sammen med Byåsen, kan altså bli avgjort lørdag.
           I motsatt fall kan det det for frammane bli TO svært tøffe og poengmagre kamper i serieavslutningen!

Trener Petter melder at spiller Petter er klar igjen etter skaden. Dermed er det – i hvert fall i skrivende øyeblikk – en fulltallig tropp han stiller på Bryne. Så får vi se om guttene våre er sterke og motiverte nok til å kunne ta poeng mot et lag som sikkert har et stort forventningspress fra et stort hjemmepublikum på seg i denne kampen!