Foran 11. serierunde

22.06.2018
Nok en vanskelig og svært viktig bortekamp!

Lørdag kl. 16.00 møter guttene våre Bærum på Sandvika stadion.  Det svært sure tapet mot Odd 2 har ført til at frammane sannsynligvis må ha ta poeng i Bærum for ikke å havne under streken når serien er halvspilt. De to påfølgende kampene er nemlig mot to av topplagene. Mot nåværende serieleder Raufoss i Framparken og borte mot Elverum, som er ubeseiret hjemme, lukter det ikke akkurat poeng av for det skadeforfulgte laget vårt.

Hva så med Bærum? Etter 1 – 1 mot Fredrikstad og hele 6 – 0 over Mjølner i de to første hjemmekampene har det blitt tap i de to siste:  1 – 2 mot Hønefoss og 0 – 3 mot Odd 2. Samtidig har bærumslaget vunnet begge sine siste bortekamper – mot sterke lag som Grorud og Alta. Man kan derfor stille et stort spørsmålstegn ved hvor laget står i øyeblikket.

Raufoss får favorittstempelet hjemme mot Odd 2 og bør kunne beholde ledelsen på tabellen. Fredrikstad får det samme borte mot Stabæk og bør beholde 2. plassen. Elverum er klare favoritter hjemme mot Hønefoss, mens hjemmelagene vel er svake favoritter i oppgjørene Grorud – Moss og Alta – Asker.

Overraskelseslaget Mjølner møter Nybergsund Trysil borte i en kamp av stor interesse også her i Larvik. Sistnevnte er jo  ett av lagene vi må ha bak oss for ikke å havne under den beryktede streken.

Bortesvake Nybergsund fikk skikkelig juling i Fredrikstad søndag med 0 – 6 i kofferten. Hjemme er laget imidlertid betydelig sterkere. Det fikk Moss merke med 1 – 2 der etter at Nybergsund i kampen før hadde tapt 1 – 6 borte mot Asker. Mjølner bør imidlertid  kunne ta poeng i dette oppgjøret – og en seier til nordlendingene vil nok glede mange i Larvik like mye som dem i Narvik.

Trener Petter melder om samme tropp som mot Odd. Ingen lysning på skadefronten, med andre ord – men heldigvis ingen nye på skade/sykelista.

I den situasjonen frammane er nå med den tynne spillerstallen, er det ekstra viktig å unngå gule kort. Én ting er å være uheldig med en takling. Noe annet er å pådra seg dumme og totalt unødvendige kort for munnbruk/protester. La oss slippe flere slike!

Siden 6 av guttene våre har pådratt seg 2 gule og én av dem 3, er det på sin plass å nevne følgende:

Nytt av året  er at mens man før måtte stå over en kamp etter 3 gule kort, må man nå sone sin første karantene først etter 4. Deretter må man – som tidligere - stå over en kamp for annethvert gule kort man pådrar seg!

Så får vi bare ønske Petter og guttene lykke til lørdag!