Foran 12. serierunde

29.06.2017
Vi møter serielederen i Framparken

Lørdag kl.16.00 møter guttene våre serielederen Bryne i Framparken. Etter tapet mot Nardo er frammane hektet

av tetstriden og har ikke noe forventningspress på seg i møtet med jærbuene. Det har derimot Bryne, som har Nest-Sotra jagende, poenget etter seg på tabellen. Dersom Fram klarer å ta poeng mot Bryne, vil Nest-Sotra med seier over Byåsen i Trondheim overta tabelltoppen igjen.

Nardo har, på papiret, den letteste oppgaven av de 3 topplagene. Hjemme møter nemlig trønderne Vidar, som så langt først og fremst har vist seg som et hjemmelag. Betegnelsen ”hjemmelag” kan i høyeste grad også brukes om Notodden. Av telemarkingenes 17 poeng har bare 2 kommet på bortebane! Notodden har, med andre ord, ingen borteseier i år! Skal vi tippe at årets første kommer i Vennesla mot Vindbjart?

Som eneste lag uten hjemmeseier (!) hittil får uavgjortspesialisten Egersund besøk av Fana, som i helgen krabbet over nedrykksstreken på bekostning av nettopp rogalendingene. Sannsynligheten er vel stor for at de to lagene igjen bytter plass.

Hødd møter bunnlaget Hønefoss borte. Før sesongstart ville sunnmøringene hatt et klart favorittstempel, men de har skuffet stort. I helgen tapte de hjemme klart 1 – 3 mot Byåsen og kan også få det vanskelig mot ringerikslaget. Selv om Hønefoss ligger på sisteplass, har laget bare ett tap på hjemmebane – mot frammane.

12. serierunde avsluttes mandag i Haugesund med Vard – Odd 2. Vard bør vel, sammen med Nardo, regnes som de største hjemmefavorittene i en serierunde som ellers ser ut til å by på jevne kamper.

I beste fall beholder frammane 4. plassen på tabellen og kryper nærmere lagene på ”medaljeplass”. I verste fall detter guttene våre ned på 8. plass – altså ned på den nedre halvdel av tabellen.

Dessverre må vår solide sisteskanse stå over denne kampen. Kenneth fikk, som kjent, gult kort i en omdiskutert situasjon i Trondheim, der vel dommeren må sies å ha overreagert - med å straffe oss med både straffespark og gult kort. På Nardos nettside mener man at det var en soleklar straffe, men da må vel de godeste

trøndere ha spilt videoopptaket med dobbel hastighet? Dersom den situasjonen skulle tilsi soleklar straffe, så bør det bli mange straffespark å dømme framover!

Nok om det, Nardos seier var fortjent, og frammane må nok heve seg flere hakk lørdag for å kapre poeng mot serielederen. Petter melder at Mack er tilbake etter kortsoningen (3 gule), og at han og guttene gleder seg til kampen. Så får vi håpe at det blir fint spillevær og mye folk i Framparken!

Vel møtt og lykke til, både på og utenfor banen!