Foran 12. serierunde

29.06.2018
Møter serielederen lørdag

Lørdag kl. 16.00 i Framparken er Raufoss – serielederen, som det meste av vårsesongen har toppet tabellen – frammanes motstander. Guttene våre er inne i en tøff periode, med mange bortekamper. Fra to på rad skal de etter denne kampen ha 2 bortekamper på rad igjen.

Raufoss vant sist lørdag 5 – 0 hjemme over Odd 2. Da skal vi imidlertid legge til at det var langt fra samme Odd 2 lag som vant 3 – 2 over frammane i Skien uka før. I Skien var hele innbytterbenken – 6 mann – fra tippeligalagets siste kamp med i troppen mot Fram. Mot Raufoss var ingen  av disse spillerne med, men med 5 av dem igjen på benken i førstelagets kamp mot Brann mandag er vel kommentarer overflødig ?

Uansett, Raufoss er klare favoritter i lørdagens kamp, og guttene våre kan – slik sett – spille med senkede skuldre, uten forventningspress på seg. Det har nok gjestene, som med poengtap i Framparken sannsynligvis må gi fra seg tabelledelsen.  I Narvik får nemlig Mjølner besøk av bortesvake Stabæk 2, som har tapt alle sine kamper på fremmed gress i år.

Fredrikstad kan også passere Raufoss, men får nok en tøffere oppgave hjemme mot Grorud. Gjestene har jo vist seg betydelig sterkere på bortebane enn hjemme.

De 3 lagene nærmest over oss på tabellen har alle hjemmekamper: Bærum  møter Asker i et lokaloppgjør, Moss spiller mot Alta, og Odd 2 møter mandag Elverum.

En meget viktig kamp for oss er Hønefoss – Nybergsund IL Trysil. Poeng til hjemmelaget vil bety at frammane – selv med tap i Framparken lørdag – vil holde seg over streken. Hønefoss overrasket med å ta ett poeng borte mot hjemmesterke Elverum. Hjemme på AKA Arena har ringerikslaget imidlertid ennå ikke gått av banen med seier i en seriekamp i år. Nybergsund IL Trysil, på sin side, har ennå ikke vunnet borte.

Nøkternt sett – med frammanes skadeliste – vil poeng mot Raufoss være en bonus. Vi får imidlertid håpe at guttene våre kan by serielederne på god motstand – og at gresset i Framparken nå er i en slik forfatning at det blir en severdig kamp.

Det er i motgang et lag trenger supporterne mest. Vi vet at guttene våre på sitt beste kan spille underholdende og fin fotball. La oss derfor møte opp i Framparken lørdag og hjelpe dem til å få fram og prestere sitt beste!

Lykke til – på og utenfor banen!