Foran 14. serierunde

Leiv Harald Bakke
13.07.2018
Fotballparodi lørdag kl. 16.00 ?

Ja, det er grunn til å forvente seg det på grunn av Fotballforbundets avslag på Frams søknad om å få utsatt bortekampen mot Nybergsund IL Trysil. Med 9 spillere ute med skader + 1 med karantene er med andre ord bare 8 i trener Petters spillerstall på 18 i øyeblikket spilleklare!

       Når kamper ellers kan bli utsatt på grunn av at lag mangler noen sentrale spillere på grunn av sykdom eller landslagsspill, er det svært skuffende at Fotballforbundet ikke  kan utsette denne svært viktige kampen, som kan bli avgjørende for hvilke lag som rykker ned til høsten!             

       Man henviser til en regelendring i 2010 som gjorde slutt på skader som gyldig grunn til utsettelser.

Regler er selvsagt til for å holdes – men det er heller ikke forbudt å bruke sunn fornuft når man skal håndheve dem! Og hva med hensynet til ”fair play”, som Fotballforbundet er opptatt av? Vi risikerer nå at spillere som burde stå over kampen lørdag, likevel prøver seg av hensyn til laget – med den følge at skaden deres forverrer seg.

 

       Selv om Petter klarer å samle  11 mann til lørdagens kamp, vil Nybergsund derfor være soleklare favoritter. Det bør isåfall bli en seier med bismak – uten jubelscener!

 

Helt i bunnen av tabellen har Stabæk 2 hjemme gode muligheter til å sikre seg poeng mot Odd2, mens Hønefoss nok får det vanskeligere borte mot Grorud.

       De 3 på toppen av tabellen har alle bortekamper mot – i hvert fall på papiret – vanskelige motstandere. Raufoss besøker Elverum, Fredrikstad besøker Asker og Mjølner besøker Alta. Ellers har Moss besøk av Bærum.