Foran 4. serierunde

04.05.2018
Vanskelig bortekamp i nord!

Søndag skal frammane på sin lengste tur i år når de møter Alta kl.14.00 i Finnmarkshallen. Der er hjemmelaget alltid en vanskelig motstander. Det fikk Tromsdalen erfare da 1.div-laget ble slått ut i NM. I likhet med Fram ble det ekstraomganger også for Alta etter 1 – 1 ved ordinær tid. Alta vant imidlertid til slutt 3 – 1 og er klar for 3. runde.

Kampen søndag er den første av 4 for frammane – i hvert fall på papiret – meget vanskelige kamper på rad. Dersom guttene ikke leverer sitt beste, kan poenghøsten fort bli mager! Cupkampen mot Mjøndalen ga imidlertid grunn til optimisme og viste at Petters til dels nykomponerte lag blir mer og mer samspilt.

Runden innledes lørdag med toppoppgjøret Grorud – Raufoss.  Hjemmelaget imponerte i Framparken lørdag, og 2. runde-kampen mot Vålerengen - selv om det ble 0 – 1 - bekreftet at bydelslaget fra Oslo blir å regne med i toppstriden. Det spørs derfor om Raufoss – som ble slått ut av OBOS-laget Kongsvinger i cupen – klarer å beholde nullen baklengs i dette oppgjøret. Et åpent oppgjør, altså! Det er vel også lørdagens andre kamp: Nybergsund IL – Bærum.

Søndag har vi to oppgjør i Østfold – begge med klare hjemmefavoritter. Vi snakker da om Fredrikstad – Mjølner og Moss – Hønefoss. Det vil vel bli tilløp til krisestemning i den fotballgale plankebyen dersom ikke Mjølner blir slått?

4. serierunde avsluttes mandag med Asker – Odd 2 og Stabæk 2 – Elverum. Både Asker og Elverum er vel favoritter – med førstnevnte som den største.

Petter melder om samme tropp som mot Mjøndalen. Han avventer undersøkelser av Singh, som har problemer med låret. Dessverre er det fare for at han kan være ute en periode! Marcin  fikk de siste minuttene mot Mjøndalen og er altså tilbake igjen etter skadeavbrekket. Det er, dessverre, fremdeles ikke Petter (Lennartsson).

Alta har vel et favorittstempel på seg, og i utgangspunktet bør vi nok være fornøyd dersom Petter & Co klarer samme resultat som sist frammane besøkte Finnmarkshallen. I 2015 endte nemlig oppgjøret uavgjort 2 - 2 .