Foran Fana – Fram

14.07.2017
Siste kamp før sommerferien.

Lørdag avslutter 13. serierunde vårsesongen. Før frammane får 3 ukers seriepause, skal de til Bergen

og møte Fana. Våroppgjøret i Framparken endte 0 – 0, noe som skulle tilsi et favorittstempel på hjemmelaget i Bergen. De to lagene har imidlertid hatt en forskjellig utvikling etter serieåpningen.

Bergenserne har slitt under nedrykksstreken og innimellom gått på noen skikkelige smeller – noe avdelingens klart dårligste målforskjell (-17) viser.  Guttene våre har, på sin side, vist en positiv utvikling i løpet av vårsesongen – selv om de innimellom har rotet bort poeng og brakt oss supportere unødvendig nervetrøbbel!

Følgelig må frammane i denne kampen finne seg i et favorittstempel, ikke minst siden guttene faktisk har tatt de fleste poengene – 13 av 22 - på bortebane i år! Dessuten har frammane bare én uavgjort borte – og Fana én hjemme. Det er imidlertid bare statistikk, og vi skal vokte oss vel for å innkassere seire på forhånd. Det at Fana klarte poengdeling hjemme mot Vard og dermed klatret over nedrykksstreken igjen, indikerer at frammane langt fra kan spasere seg til seier lørdag. Spiller guttene slik vi vet de kan,  bør det imidlertid være gode muligheter for full pott.

Rundens klart største favoritter er Notodden hjemme mot Hønefoss. Ringerikslaget fikk 1 – 6 i fleisen på Sotra lørdag, og får det i ny bortekamp neppe mye lettere mot hjemmesolide Notodden. Nest-Sotra gir neppe fra seg serieledelsen når de får Egersund på besøk. Det gjør nok heller ikke Nardo borte mot Vindbjart, eller Bryne mot Odd 2 i Skien. Med andre ord, så ligger det ikke an til store endringer på tabellen denne serierunden.