Foran Fram – Hønefoss

15.09.2017
Blir det 3. seier på rad, både i serien og mot Hønefoss?

Lørdag kl.16.00 tar  Fram imot Hønefoss i Framparken. Før denne runden ligger frammane på 5. plass på tabellen - ett poeng etter Vidar, som onsdag passerte oss igjen ved meget overraskende å vinne 3 – 2 borte over Bryne i en utsatt kamp. Hønefoss ligger på 9. plass  - etter i våres lenge å ha befunnet seg rundt nedrykksstreken. I løpet av sommeren kom så et par forsterkninger som har vært med på å gi ringerikelaget et skikkelig løft i høst.

Hønefoss har imidlertid vist seg som et typisk hjemmelag i år. Hele 21 av lagets 26 poeng har kommet på eget gress. Fram er det eneste laget som har reist derfra i år med 3 poeng! På bortebane har det altså bare blitt én seier for Hønefoss. Det at denne kom mot Notodden,  bør imidlertid være god nok grunn til å ikke undervurdere lørdagens gjester i Framparken! Ikke minst siden en svært revansjlysten Frode Lafton– Hønefoss-treneren – sier: ”Vi reiser til Fram for én ting: å ta 3 poeng”.

Vi skal også merke oss at Hønefoss ikke har sluppet inn mål på de 4 siste kampene. Med andre ord, kanskje en kode å knekke for trener Petter og guttene våre dersom det skal kunne bli frammanes 3. strake seier på rad – i to sammenhenger! Beste mulige plassering for frammane denne runden er gjenerobring av 4. plassen fra Vidar, som møter Odd 2 borte. Dårligste er 7. plass

I tabelltoppen har Bryne, tross tydelig sviktende formkurve, den – på papiret - letteste oppgaven av tettrioen denne serierunden. Jærbuene møter nemlig bunnlaget Byåsen hjemme, mens Notodden og Nest-Sotra møter henholdsvis Hødd og Nardo borte.

Trener Petter melder at Adnan og Durim er tilbake etter kortsoning, og Marcin er i framgang etter skaden sin. Petter melder imidlertid også  om forkjølelse hos 5 spillere, noe som selvsagt kan svekke laget lørdag. Vi får håpe at alle er ”fit for fight”, slik at guttene våre kan følge opp det fine spillet de viste i Framparken for 2 uker siden. Da angret vel ingen – bortsett fra noen sørlendinger – på sitt besøk der!