Foran Fram-Byåsen

26.05.2017
Søndag kommer Byåsen til Larvik. Vel å merke ikke håndballjentene som i årevis har vært  en av LHK´s største rivaler i norsk topphåndball. Bydelen i Trondheim har imidlertid også et fotballag, som nå vel for første gang gjester Framparken.

Frammane ligger etter 6 kamper på 6. plass med 8 poeng, mens trønderne på 10. plass har 7 poeng. I likhet med Fram har Byåsen hatt en fin formstigning etter en svak start og har vunnet sine to siste kamper – senest 3 – 1 hjemme over Vard. Begge lag jakter følgelig sin tredje strake seier.

Den store overraskelsen hittil i serien er vel uten tvil Nardo. Bydelslaget fra Trondheim – og altså  naboene til søndagens motstandere i Framparken – holder fremdeles ledelsen på tabellen, men gikk i siste kamp på sitt første nederlag med 0 – 2 borte mot Hødd.

Sistnevnte har sammen med Bryne fått erfare at returen tilbake til 1. divisjon langt fra blir en enkel oppgave. Der vil nok ikke minst Nest-Sotra ha et ord med i laget. Vestlendingene har i de to siste kampen feid Odd 2 borte med 5 – 1 og hjemme naboene fra Fana med 8 – 1 av banen. Med seier over Hødd på Høddvoll søndag vil laget overta ledelsen på tabellen dersom Nardo avgir poeng hjemme. Trønderne møter nemlig uavgjortspesialisten Egersund, som er ubeseiret på bortebane i år.

Rundens største favoritt er vel ellers Bryne hjemme mot Vindbjart. Notodden møter i Bergen Fana, som uten poeng hjemme og sammenbrudd 1 – 8 på Sotra gir telemarkingene et favorittstempel.

Hønefoss får det antagelig vanskelig borte mot Vard, som er ubeseiret hjemme. Vidar får et favorittstempel i Skien mot Odd 2, som på hjemmebane - bortsett fra poengdeling mot Fana -  har gått på 4-måls tap både mot Nardo og Nest-Sotra.

Sindre er tilbake etter karantene. Ellers har ikke Petter noe nytt å melde vedrørende troppen han stiller mot Byåsen. Langtidsvarselet – i den grad man kan stole på det –melder fint vær i Framparken søndag. Møt derfor opp og hjelp frammane i framgang til en ny seier!

Lykke til, alle sammen!