Foran Fram-Hødd

04.08.2017
Lørdag venter Hødd i Framparken

Lørdag kl.16.00 innleder frammane høstsesongen mot Hødd i Framparken. I vårens oppgjør på Høddvoll sørget Singh med sin nå viden kjente scoring i snøværet for at Fram berget ett poeng.
       Sunnmøringene  var jo sammen med Bryne tippet som de to sterkeste lagene før seriestart, men har skuffet  stort. Få hadde vel ventet at Fram skulle ligge foran Hødd på tabellen etter mer enn halvspilt serie.
       Vi skal imidlertid vokte oss for å skru forventingene i været foran lørdagens oppgjør. Siden sesongstart har mange spillere forlatt spillerstallen vår. Sist ut var Ulrik Balstad, Sindre Lie og  Stian Dyngeland

Følgende nye spillere har blitt klare i Fram-drakta i løpet av de siste par ukene og ønskes velkommen til Larvik:
       Adnan Dudic er 19 år gammel. Han kom til Molde til fra Sunndal i 2015. Ved siden av å spille på 2. laget, ble det spill på G19-laget, der han i fjor scoret det siste og avgjørende målet i straffesparkkonkurransen som måtte til i NM-finalen mot Vålerenga
       Durim Muqkurtaj er en 23 år gammel midtstopper, født på Voss. Han slo seg senere ned på Brandbu. 2012 kom han – etter å ha vært innom Raufoss og G19-spill der - til tilsvarende på Hønefoss.  2014 ble det så 1. divisjonsspill for ringerikslaget . Det ble dette året 12 kamper – hvorav 4 som kaptein (20 år gammel!) – før en kneskade satte ham utenfor resten av sesongen. 2015-sesongen endte med nedrykk for  Hønefoss – og dermed 2.div.-spill for Durim. Før årets seriestart meldte han så overgang til bergenslaget Lysekloster i 3. div.
       Jone Rugland er en 21 år gammel spiss, som noterte seg for 20 scoringer i  Sotra i 3. div i fjor. Han spilte for Nest-Sotra i OBOS-ligaen i 2013. 2014 var han innom Brann før han året etter var tilbake i Nest-Sotra – og i fjor altså spilte for naboklubben Sotra.
       De to sistnevnte spilte for øvrig mot hverandre i serien i våres – og blir nå altså lagkamerater i Larvik. I tillegg til disse, håper man på å få inn et par nye forsvarspillere.

I øyeblikket er frammane trygt plassert på den øvre halvdel av tabellen – med 11 poeng ned til nedrykksstreken. Det kan komme godt med, da poenghøsten de første kampene framover kanskje kan bli preget av at Petter nok en gang må få samspilt deler av laget.
       Til lørdagens kamp er det også usikkert om Petter Larsson og Andreas Drugge er "fit for fight" etter skadene sine – og Idris ikke er med. Noe favorittstempel bør vi derfor ikke gi guttene mot et visstnok forsterket Hødd-lag., som har fått tilbake to spisser fra Elverum og Viking.

15. serierunde ellers:
       Ubeseirede Bryne kan fort styrke sin ledelse i tabelltoppen hjemme mot Fana. Nest-Sotra – som før fotballferien måtte nøye seg med poengdeling hjemme mot Egersund – skal nemlig bort mot hjemmesterke Vard i Haugesund..
       Vidar ligger vel noe overraskende på 3. plass på tabellen. Det skyldes først og fremst rogalendingenes sterke hjemmestatistikk. Borte mot Hønefoss – som bare har tapt hjemme mot Fram – kan det fort bli poengtap og forbigåelse av flere lag under på tabellen.
       Blant dem er Notodden, som skal bort mot uavgjortspesialisten Egersund. Før det uventede tapet før ferien mot Hønefoss var det bare nettopp Egersund som hadde beseiret telemarkingene hjemme på Notodden.
       Nardo gikk på en skikkelig smell i siste seriekamp før ferien med 0 – 7 borte mot bunnlaget Vindbjart. Det kan tyde på at vårens overraskelseslag nå har gått på en sprekk. Trondheimslaget har imidlertid vist seg meget sterke på hjemmebane, og kan med seier hjemme mot Odd 2 passere oss på tabellen.

Som vanlig tar vi med beste og verste utfall av serierunden for guttene våre: I beste opp på 3. plass på tabellen og i verste fall  en plass ned – til 7. plass.