Foran Hødd - Fram

21.04.2017
Imorgen venter en tøff oppgave for Frammane som skal til Ulsteinvik og spille mot Hødd.

Lørdag kl.16.00 skal Fram spille borte mot Hødd – kanskje årets tøffeste serieoppgave. Trener Petter hadde i hvert fall før seriestart laget fra Ulsteinvik som sin største favoritt til å rykke opp. De blå-hvite rykket som kjent ned fra Obosligaen i fjor sammen med Bryne, men får nok hard konkurranse fra jærbuene i kampen om å gjøre oppholdet i 2. divisjon kortest mulig.

Hødds poengdeling borte mot Vard var kanskje ikke egnet til å skremme vannet av noen. Hjemme på Høddvoll er laget imidlertid favoritt mot et Fram-lag som ikke imponerte i sin serieåpning. Poeng for frammane lørdag må derfor ansees som bonus, og for å klare dette, må nok laget heve seg noen hakk fra mandagens kamp!

Sist disse to lagene møttes, var så langt tilbake som i 1976! Da spilte lagene på nivå 2, i datidens 2. divisjon. Den gang endte oppgjøret på Høddvoll uavgjort 2 – 2.

Apropos opprykk, så skal vi merke oss følgende nytt i år: I tillegg til at avdelingsvinneren som vanlig rykker direkte opp i 1. div. (Obosligaen), spiller laget på 2. plass kvalifisering mot toeren i den andre avdelingen. Vinneren spiller så mot laget på 14. plass i Obosligaen om den siste ledige plassen der etter at lag nummer 15 og 16 har rykket direkte ned i 2. div. Med andre ord, 2. plass gir også opprykkmuligheter!

Som tidligere, rykker de tre dårligste lagene i vår avdeling ned i 3.div. – eller Norsk Tipping-ligaen, som den nå heter.