Foran Hønefoss – Fram

01.06.2017
Søndag skal Fram til Hønefoss, der de  møter hjemmelaget kl. 16.00 på den flotte Aka Arena.

I treningskampen der før seriestart vant frammane hele 5 – 1 etter å ha ledet 5 – 0 ved pause. Buskerud-laget er følgelig sikkert svært revansjelystent. I den forbindelse skal vi merke oss at laget – tross sin svake tabellplassering – er ubeseiret i sine 3 seriekamper hjemme. Det har blitt uavgjort mot både Egersund og Notodden og klar seier over Vindbjart.

Frammane gjør derfor kanskje klokest i å  ”glemme” utklassingen guttene sto for sist de gjestet Hønefoss! Dette blir nok en helt annen kamp!

Fram har i øyeblikket, med sine 11 poeng og 6. plass på tabellen, en luke på 6 poeng ned til nedrykksstreken. Med seier søndag vil guttene kunne klatre opp på 4. plass og få kontakt med teten.

3 lag har foreløpig skilt seg ut i toppen av tabellen – Nardo, Nest-Sotra og Bryne. Minst ett av dem må avgi poeng denne serierunden. Nest-Sotra på 2. plass får nemlig besøk av lederlaget Nardo og får favorittstempelet mot trønderne. Vestlendingene vil med seier overta tabelledelsen.  I så fall vil Bryne med en seier borte over Byåsen overta 2. plassen.

Hødd kan i øyeblikket – etter hjemmetapet mot Nest-Sotra - se langt etter den forventede opprykkskampen. Sunnmøringene skal i helgen til Notodden, der de møter et lag som – bortsett fra kampen mot Fram – hittil i år har fått dårlig betalt etter spill og sjanser. Dersom den trenden fortsetter, lukter det Hødd-seier. I motsatt fall får gjestene problemer med å ta med seg poeng hjem!

Egersund får et svakt favorittstempel mot Vard. Rogalendingene bør kunne få årets første hjemmeseier mot et Haugesund-lag som bare har tatt ett poeng på sine 3 bortekamper.

8.  serierunde innledes for øvrig lørdag med Vidar – Fana og avsluttes mandag med et bunnoppgjør på Sørlandet. Der får Vindbjart et svakt favorittstempel mot et Odd 2-lag som har tapt alle sine 3 bortekamper hittil.

Petter melder at Varg er i full trening igjen og sannsynligvis klar igjen til helgen. Etter 3 Fram-seire på rad er det vel ellers neppe grunn til større endringer på laget. Mange ønsker nok imidlertid  å se Kornelius (Normann Hansen)  fra start søndag!

Hønefoss er ikke langt unna, og vi får håpe mange følger frammane oppover for å hjelpe dem til seier! Eventuelt regnvær bør ikke være noen hindring, da man på Aka Arena – i motsetning til Framparken – sitter både trygt og godt under tak!

Lykke til, alle sammen!