Foran Nest-Sotra – Fram

10.08.2017
Nest-Sotra uten serietap hjemme siden i 2015, i OBOS-ligaen!

Før 16. serierunde har vi fått et klart skille på 6 poeng mellom øvre og nedre tabellhalvdel. På den øvre har Bryne og Nest-Sotra økt avstanden til lagene under seg. Det er nå 8 poeng ned til 3. plassen, der Notodden nå ligger, á poeng med Fram på 4.

Løpet er vel i praksis kjørt for disse to med hensyn til å innhente de to klare lederlagene. Det er imidlertid fremdeles 33 poeng å kjempe om. Selv om det primære for frammane nå er å stabilisere seg på øvre tabellhalvdel, skal vi derfor ikke senke blikket riktig ennå!

Lørdag møter frammane Nest-Sotra borte i det som kan kalles en skjebnekamp i så måte. Med seier i den kampen – og så hjemme mot Notodden neste helg - kan guttene våre i løpet av 14 dager få kontakt med 2. plassen. Vestlendingene har nemlig i neste runde en vanskelig bortekamp mot den ubeseirede tabelleneren Bryne.

Seier mot Nest-Sotra borte – som Fram burde hatt poeng mot i 0 – 1 kampen i våres – er nok imidlertid ren ønsketenking. Nest-Sotra har nemlig ikke tapt en seriekamp på hjemmebane siden 2015 – og det var i OBOS-ligaen! Vestlendingene er derfor favoritter i lørdagens kamp, og vi bør i utgangpunktet si oss godt fornøyd om Petters gutter klarer uavgjort.

Mye taler derfor for at Notodden stikker litt ifra frammane. Telemarkingene får nemlig besøk av Vard og er nok ekstra tent på å slå haugesundslaget. I vårkampen i Haugesund nærmest rundspilte telemarkingene hordalendingene i 1. omgang, men misbrukte den ene sjansen etter den andre. Vard var imidlertid 100% effektive og scoret på de to sjansene laget fikk før pause – og klarte å holde 2 – 0 kampen ut.

Vidar – ubeseiret på hjemmebane – får besøk av Egersund i et rogalandsderby og kan derfor også passere oss på tabellen. Egersund har imidlertid spilt uavgjort i hele 5 av bortekampene sine, så det vil ikke overraske om laget kniper ett poeng også her.

Nardo er tredje lag som kan passere oss. Trønderne skal bort i nabooppgjør mot byrivalen Byåsen, som innehar bunnplassen i avdelingen. Nardo vant 2 – 1 hjemme i vårens oppgjør og får favorittstempelet.

Beste mulige utfall for Fram denne serierunden er 3. plass på tabellen og dårligste 7. – med andre ord, som sist helg!

På Høddvoll møtes ellers de to lagene som før sesongstart var utpekt som klare opprykkskandidater, Hødd og Bryne. Etter tapet i Larvik lørdag fikk man i Ulsteinvik en skikkelig opptur med VM- gullet til Warholm onsdag. Faren for nedtur igjen er nok imidlertid stor når Bryne kommer på besøk. Hødd viste riktignok kvaliteter i Larvik, men er neppe effektive nok til slå ubeseirede Bryne.

Petter melder at Adnan fremdeles er skadet og at en ny forsvarsspiller har skrevet under for Fram, Ola Alsaker fra Sola.

Så er det bare å ønske frammane lykke til på Sotra lørdag kl.16.00 i en av årets vanskeligste kamper!