Foran Vard Haugesund – Fram

15.06.2017
Fare for et betydelig svekket lag mot Vard!

Lørdag kl.16.00  er Vard motstander på Haugesund stadion. Hjemmelaget – på 4. plass på tabellen, 2 poeng foran våre gutter på 5. - får favorittstempelet mot et dessverre svekket Fram-lag. Både kaptein Ulrik og Sindre må stå over grunnet kortsoning, og i tillegg er Erik og Betten usikre  på grunn av skader  Kornelius er imidlertid med igjen etter sin kortsoning.

Vard vant overraskende sist helg borte 1 – 0 over Nardo og påførte serielederne deres første hjemmetap i år. Seiersmålet kom riktignok på overtid, men det viser igjen hvor viktig det er å stå på helt til dommeren blåser av kampen!

Vard er i tillegg ubeseiret hjemme i år, så vi bør vel – nøkternt sett – i utgangspunktet være fornøyd med ett poeng og anse 3 som bonus? Det gjelder for øvrig også de to neste kampene etter Haugesund-besøket. Da møter frammane de opprykkjagende lagene Nardo (borte) og Bryne hjemme. Det kan imidlertid også fort bli 0 poeng mot disse dersom guttene ikke er skjerpet fram til dommerne blåser for full tid.

Den nye serielederen – Nest-Sotra, som er ubeseiret i serien i år – møter Vidar borte, som er ubeseiret hjemme. Det er stor fare for at rogalendingene får sitt første hjemmetap her! Det kan i så fall bety at Nest-Sotra styrker sin tabelledelse. Både Bryne og Nardo skal nemlig ut i tøffe bortekamper. Førstnevnte er sammen med serielederen eneste ubeseirede lagt i år, men har spilt 3 av sine 4 bortekamper uavgjort. Nå møter de uavgjortspesialisten Egersund, og da lukter det poengdeling i dette rogalandsderbyet.. Bryne får likevel et svakt favorittstempel!

Notodden får besøk av Nardo. Telemarkingene har vært sterke på eget gress i år – noe Hødd fikk merke som siste gjest på Notoddens gress. Trondheimslaget kan derfor fort gå på sitt andre nederlag på rad. Hødd,  som langt fra har imponert på bortebane hittil,  får et svakt favorittstempel borte mot Vindbjart – tross sørlendingenes seier 5 – 2 borte mot Fana. Det samme gjør Byåsen hjemme mot Fana, mens Hønefoss – Odd 2 vel er et mer åpent oppgjør.

Mest sannsynlig utfall av denne serierunden er at frammane blir passert av Hødd på tabellen og detter ned på 6. plass. Guttene har imidlertid vist at de kan hamle opp med hvem som helst i avdelingen - og til tider vist spill som hører hjemme høyere opp i seriesystemet Så får vi håpe at de klarer å ta fram sitt beste nettopp i disse kampene!

I tillegg må spillerne som nå har 2 kort : Erik, Singh, Mahmoud (Mack) – og ikke minst Kenneth – unngå nye kort!