Foran en ny og spesiell fotballsesong

17.01.2017
Vi har startet på 2017 og står foran en meget spennende sesong, som på flere måter blir annerledes enn tidligere. 2. divisjon fremstår i ny, slanket form.

Vi møter mange nye lag – og Framparken fremstår tribunemessig i  sterkt ribbet form. Hovedtribunen er som kjent revet, for – forhåpentlig om ikke så lenge – å gi plass for en tidsmessig, overbygget hovedtribune.

For å begynne med det første, så har jo 2. divisjon - PostNord-Ligaen - blitt redusert fra 4 til 2 avdelinger – hver med 14 lag. Avdeling 1 består av 12 lag fra Østlandet + 2 lag fra Nord-Norge. Avdeling 2 – som vi altså har havnet i – består av bare 3 lag fra Østlandet, mens resten er spredd fra Sørlandet oppover langs kysten til Trøndelag.

Vi er sikkert mange som hadde ønsket at frammane hadde havnet i avdeling 1, blant annet fordi man da som supporter kunne ha fulgt  laget på de fleste bortekampene.

I tillegg til gamle kjenninger som Odd 2, Notodden og Vindbjart, får vi besøk av mange nye motstandere i Framparken. Fra Rogaland møter vi Egersund, Vidar, Bryne og Vard, fra Hordaland: Fana og Nest-Sotra, fra Møre og Romsdal: Hødd, fra Sør-Trøndelag: Byåsen og Nardo – og fra Buskerud: Hønefoss. I ukene fram til seriestart skal vi presentere frammanes nye motstandere.

Avdelingen innebærer større utfordringer økonomisk, reisemessig – og vel også sportslig. Vi har nemlig havnet sammen med de to "beste" lagene som rykket ned fra 1.div – Bryne og Hødd. Begge er nok interessert i å gjøre veien opp i 1. divisjon kortest mulig – og har vel kapasitet til det.

Nå er det selvsagt for tidlig å uttale seg om styrkenivået lagene imellom. Mye kommer sikkert til å skje vedrørende spillertilganger og –avganger i tiden fram til seriestart 17. april. Når det gjelder Petter Belsviks spillerstall, er det mye som for øyeblikket er usikkert. Vi kommer derfor tilbake til dette etter hvert som brikkene faller på plass.

Det som imidlertid er klart, er Frams treningskamper fram til seriestarten – dessverre uten kamper i hjemlige omgivelser. I denne omgang tar vi for oss kampene som er satt opp  ut februar. Petters gutter starter tøft – med 2 kamper mot Tippeliga-klubber:

Først torsdag 19. januar kl.17.00 mot Sandefjord på kunstgresset i Sandefjord og så lørdag 28. Januar kl. 15.00 samme sted mot Strømsgodset.

Lørdag 4. februar kl. 14.00 er Pors motstander i Porsgrunn før guttene lørdag 11. februar tar turen til Hønefoss, der de møter avdelingskollegaen til treningskamp kl. 14.00.