Foran siste serierunde

Leiv Harald Bakke
20.10.2017
Blir det 4. eller 8. plass?

Det er spørsmålet  når  26. og siste  serierunde i 2.div. (PostNord-ligaen) blåses i gang lørdag kl.13.00 i Framparken. Guttene våre ligger på 5. plass på tabellen – på samme poengsum som Vidar.  Rogalendingene har  + 4 i målforskjell mot frammanes + 1. Dersom begge lagene vinner sine kamper, må altså Fram vinne med 4 mål mer enn Vidar for å kunne avslutte sesongen på 4.plass.

           På papiret har nok guttene våre en lettere oppgave mot Odd 2, som uansett utfall blir liggende på 11. plass etter å ha sikret ny kontrakt sist helg. Vidars motstander – Vindbjart – er som kjent, sammen med Byåsen og Fana klare for nedrykk til 3.div. Det skyldes imidlertid først og fremst en elendig bortestatistikk, med 0 poeng på de siste 5 kampene. På de siste 5 hjemme har det blitt 8 poeng – med blant annet poengdeling mot både Nest-Sotra og Bryne. Så, selv om nedrykket er klart, vil nok sørlendingene satse på å gå ned med flagget til topps!

 

På tabelltoppen har Nest-Sotra og Notodden begge 51 poeng, men førstnevnte har 9 mål bedre enn telemarkingene. Den målforskjellen tar Notodden neppe igjen dersom begge lagene vinner sine bortekamper lørdag. Notoddens sjanse til direkte opprykk ligger i at laget i nedrykksklare Byåsen har en lettere motstander enn Nest-Sotra, som møter hjemmesterke Hønefoss.

 

For å avslutte på øvre del av tabellen, må frammane sannsynligvis ta minst ett poeng i Framparken.

Petter & Co går imidlertid selvsagt for seier, og da kan det bli spennende vis á vis Vidar. I morgen ettermiddag vet vi om frammane ender på øvre tabellhalvdel – og kanskje 4. plass – eller på nedre halvdel med en 8. plass.