Fram – Notodden 1 – 3

Leiv Harald Bakke
21.08.2017
Dramatikk da Fram gikk på nytt tap lørdag

Petter hadde varslet om at guttene våre ville ta grep fra start, men det virket som om de hadde sovet i timen – og heller ikke våknet - da dommeren blåste i gang kampen. Som ventet var Notodden på hugget i håp om seier og fortsatt muligheter i tetstriden. Det første kvarter skulle derfor, dessverre, bli ganske lik kampen på Sotra sist helg – både spille -og stillingsmessig.  Notodden dominerte fullstendig og skapte stadig problemer for Fram-forsvaret. Det sviktet særlig på venstresiden, der savnet av en fremdeles skadet Betten var stort.

       I 4 min. rotet man det til og lot Notodden slippe igjennom og sende et innlegg foran mål. Der fikk gjestenes Ole Marius Åsen umarkert sende ballen inn i nettmaskene – og dermed 0 -1 i Framparken. Minuttet etter smalt ballen i tverrliggeren bak Kenneth. I 10. min. fikk gjestene en ny stor sjanse med skudd over før telemarkingenes Andre Bakke minuttet etter fikk gå uhindret igjennom til fin skuddposisjon ved 16-meteren og sende ballen opp i Kenneths venstre hjørne. Dermed 0 -2 før kvarteret var gått, slik vi opplevde på Sotra – og på Notodden i våres!

       Fra nå av jevnet kampen seg mer ut. Frammane klarte å skape mer framover, men uten å sette gjestene keeper på noen store prøver. Notoddens press mot målet vårt hadde imidlertid dabbet litt av og ga et lite håp blant de ca. 250 i Framparken. Det håpet ble imidlertid definitivt knust i 27. min. Under en forsering på venstrekanten av målscorer Åsen langs dødlinjen vinket flere Fram-spillere for at den var over dødlinjen. Ballen trillet inn til Kenneth som i samme tro bare dyttet litt til ballen for å gjøre seg klar til utspill.

       Dommeren hadde imidlertid ikke blåst, og Åsen snappet så ballen fra Kenneth og sendte den i det åpne målet – og 0 – 3 – til store protester fra frammane. Det resulterte i gult kort til Kenneth – og rødt til Andreas Drugge, angivelig for dytting til dommeren.    

      

Det er varslet protest på det røde kortet til Andreas. Kapteinen vår var naturlig nok frustrert over situasjonen som oppsto og hadde all sin fokus rettet ut mot linjemannen. Da han gikk ut mot sidelinjen for å snakke til denne, kom han til å skyve til side armen til dommeren i det han passerte denne. Dersom

dette – ikke minst i den frustrerende situasjonen Andreas var i - kan kalles en dytt og kvalifisere til rødt kort,  ja da skal fotballdommerne få mer enn nok å gjøre med rødfargen sin framover! Det må da - i rettferdighetens navn - være lov å bruke sunn fornuft også!?

       Bilder viser at ballen var over dødlinjen, og dommertrioen skulle følgelig ha blåst for utspill fra Kenneth. Åsen viste – i motsetning til sin første scoring – ingen glede etter sitt andre mål for dagen – noe som indikerer at han skjønte at det målet ikke burde ha vært godkjent!

       Vår ellers meget gode danske burvokter gjorde imidlertid den tabba å i dobbel forstand ”ta saken i egne hender” uten å avvente dommerens avblåsing. Tabbe nummer to for Kenneth denne lørdagen var å pådra seg et nytt gult kort for munnbruk  - noe som betyr at han for andre gang i år må stå over en seriekamp!

Med 0 – 3 og én mann mindre var kampen i realiteten avgjort. Etter en halvtime var gjestene nær ved å øke ledelsen. Først i 39. min. kunne vi notere Frams første skikkelig målsjanse i kampen, da Mats Diego Skårdal skjøt over etter fint angrepsspill av frammane. Pausestillingen var dermed 0 – 3 i Framparken.

 

2. omgang var en tam, nokså jevnspilt affære fram til midtveis i omgangen. I 69. min. pådro Singh seg et gult kort og må stå over neste kamp. Omtrent samtidig kom Eriel Pires inn i stedet for Erik Rossland. 3 minutter senere ble det så litt liv i Framparken. Frammane fikk et frispark på høyrekanten, nesten ved dødlinjen. Mack sendte ballen inn foran mål, der Petter Lennartsson med hodet sørget for redusering til 1 – 3.

       Det ble imidlertid med denne ene sjansen til frammane, som skal ha ros for at de med én mann mindre i perioder klarte å presse gjestene. I 82. min. var det imidlertid bare en flott dobbeltredning av Kenneth som hindret ny baklengs. Dermed ebbet kampen ut med en fortjent seier til gjestene.

      

At det ikke var frammanes dag, ble ytterligere bekreftet ved at også Petter Lennartsson og Marcin fikk se dommerens gule kort – og må stå over neste kamp! Det betyr at nesten halve førsteelver´n må stå over mot Vidar i Stavanger dersom alle kortene blir stående!

       Fram datt med dette tapet ned én plass – til 6. plass på tabellen. Ellers merker vi oss at situasjonen i toppen av tabellen er uendret etter at toppoppgjøret Bryne – Nest- Stotra endte 1 – 1,  og at Nardo ikke klarte bedre enn 1 – 1 hjemme mot bunnlaget Fana. Hønefoss vant hjemme 2 – 0 over Byåsen, som dermed fremdeles befinner seg på tabellbunnen., mens Egersund hjemme vant 4 – 2 over Vindbjart.