Fullt fortjent 2 – 0 seier borte mot Hønefoss

06.06.2017
Frammanes fjerde seier på rad!

Alt gikk, stort sett, frammanes vei denne serierunden! Ikke bare gjorde de jobben sin selv på Aka Arena. I tillegg avga alle lagene over dem på tabellen poeng. Dermed inntar Fram nå 4. plassen og har kontakt med tetlagene.

I nærvær av ca. 400 tilskuere tok gjestene initiativet fra start. Allerede i kampens første minutt var Erik Rossland  nær ved å gi frammane ledelsen. Hønefoss´ keeper fikk imidlertid slått ballen til corner.

Erik skulle for øvrig bli den spilleren som vel – totalt sett - gjorde seg mest bemerket i 1. omgang. Med sine raid på venstrekanten var han stadig et uromoment for Hønefoss-forsvaret, som gang på gang ble

brukt som rundingsbøyer av lysluggen. Han var også involvert i de fleste sjansene Fram skapte før pause – både som servitør og eksekutør! Hele laget skal imidlertid ha ros for topp innsats og mye flott spill i denne kampen!

I 9. min. tok frammane en fortjent ledelse. Kornelius Norman Hansen leverte et fint framspill til Omar, som fra vel 18 meters hold besørget ballen videre i mål med et kanonskudd opp under nettaket.

4 minutter senere ”så” alle på Aka Arena utligningen for seg da hjemmelaget fikk spilt seg gjennom Fram-forsvaret til sin første målsjanse, med en HBK-spiller alene med Kenneth.  Vår gode danske sisteskanse er imidlertid slett ikke ukjent med å avverge slike 100%- sjanser – både med armer og bein. Denne gang tok han i bruk sistnevnte og sørget for at vertenes eneste store sjanse før pause ble resultatløs.

Fram fortsatte å trykke på. Singh forsøkte seg med et skudd på direkten like utenfor  i 16. min. 5 minutter senere dro Erik til med et langskudd langs kunstgresset, som keeper - med fingertuppene nede ved motsatt stolperot - fikk slått til corner. Minuttet etter fikk Kristoffer Tollefsen se dagens første gule kort på Aka Arena etter en litt for tøff takling.

I 25. min. fikk så frammanes yngstemann sin første scoring i Fram-trøya. På et innlegg fra Erik var Kornelius påpasselig framme og dermed 2 – 0. 4 minutter senere burde han ha økt ledelsen ytterligere da han fikk servert ballen i fin posisjon like foran mål. Denne gang gikk imidlertid avslutningen høyt over tverrliggeren!

I 43. min var det Eriks tur igjen, men nok en gang var ikke marginene på hans side. Ballen ble denne gang sendt utenfor keeper rekkevidde, men nå noen cm på feil side av motsatt stolperot.

Minuttet etter kom Omar igjennom alene med keeper, men klarte ikke å overliste denne. Dermed gikk lagene til pause med 2 – 0 ledelse til frammane – en ledelse som godt kunne ha vært nærmere den de hadde i den tidligere omtalte treningskampen mot ringerikslaget. Omgangen var vel frammanes beste på lang tid!

2 – 0 kan være en ”skummel” ledelse, noe vi senest fikk se i Framparken mot Byåsen forrige helg. Denne gang lot imidlertid ikke frammane motstanderne slippe inn i kampen igjen!

Vertene åpnet, riktig nok, 2. omgang best og presset frammane litt de første minuttene - men uten å skape nevneverdige farligheter foran Kenneth. Deretter overtok frammane det meste av spillet igjen og var på offensiven resten av kampen. Flere mål ble det imidlertid ikke. Frammane hadde også i denne omgangen klart flere målsjanser enn hjemmelaget. Idris – som kom inn for Kornelius i sluttminuttene – var sistemann nær nettkjenning da han i 90. min. traff tverrliggeren med et langskudd.

Apropos Kornelius, så må han stå over neste kamp! I et øyeblikks ubetenksomhet i 84. min. pådro han seg nemlig sesongens tredje gule kort ved å sparke bort ballen Hønefoss skulle ha. En dum handling som svekker laget mot Egersund lørdag. – noe sikkert Kornelius selv er den første til å beklage!

I den forbindelse kan vi nevne at Fram – ved siden av å vinne mål-, sjanse- og cornerstatistikken – også ”vant” den mindre hyggelige kortstatistikken 3 – 2. Erik fikk nemlig også se det gule i dommerens kortstokk.

Som nevnt innledningsvis, gikk flere av de andre kampene også frammanes vei denne serierunden. Toppoppgjøret  Nest-Sotra – Nardo endte 0 – 0, og dermed beholder overraskelseslaget fra Trondheim ledelsen på tabellen. Bryne klarte ikke mer enn poengdeling (2 – 2) borte mot Byåsen, mens Notodden vel sto for rundens store overraskelse med å vinne hele 3 – 0 hjemme mot Hødd.

Vard ligger side om side med Fram på tabellen etter å ha vunnet 1 – 0 borte mot frammanes neste motstander, Egersund. Fana kom seg raskt ned på jorda igjen etter forrige helgs 3 – 1 seier hjemme over Notodden. Nå ble det ny bakoversveis borte – med 0 – 4 mot Vidar.

Ellers merker vi oss at bunnoppgjøret Vindbjart – Odd 2 endte 2 – 4 etter at Odd-rekruttene lå under  0 – 2 i begynnelsen av 2. omgang. De scoret så visstnok 3 mål i løpet av ca. 4 minutter!