Grorud

02.03.2018
Bydelslag med stor satsing på yngresiden

Grorud IL kommer fra bydelen med samme navn i Oslo. Idrettslaget ble dannet i 1918 og kan denne måneden feire 100 år. Det driver nå med – foruten fotball – også turn og tennis.

Grorud har ikke de store prestasjoner å henvise til på gress i norsk fotball – med spill på nivå 3 som høyeste arena. Innendørs har det imidlertid gått betydelig bedre for futsallaget, med spill på øverste nivå, fram til det ble nedrykk i fjor

I tiden 2002 – 2008 var Groruds fotballgutter på gress med i samarbeidsklubben Groruddalen Ballklubb,, som i tiden 2005 – 2008 spilte i 2. div. og hadde Greibanen som sin hjemmearena. Det ble så nedrykk til 3.div. – og nedleggelse av samarbeidsklubben.

Grorud IL har etter opprykk i 2011 holdt seg i 2.div. Bortsett fra i 2012, har laget plassert seg trygt på øvre halvdel av tabellene – med poengsankingen ganske jevnt fordelt på hjemme- og bortebane. Ikke noe typisk hjemmelag, med andre ord!

I 2012 møttes for øvrig Fram og Grorud for første – og fram til nå - eneste gang i seriesammenheng. Det endte med 3 – 1 til frammane her i Larvik og 0 – 0 i bortekampen i høstsesongen.

I fjor endte Grorud midt på tabellen i PostNord-ligaen, avdeling 1 –  nærmere bestemt 6. plass. Det var imidlertid bare to lag i avdelingen som slapp inn flere mål enn gultrøyene fra Groruddalen. Som et bidrag til å tette bedre bakover, har Grorud foran seriestart sikret seg en U19-landslagskeepr, på utlån fra Lillestrøm. Laget har også fått en ny trener, fra egne rekker.

Klubben jobber meget bra på yngresiden, med stor aktivitet der. Grorud Il har lag i alle aldersklasser – fra 2010-årganger opp til Old Boys. Det tilbys også fysisk aktivitet for de yngste i form av en idrettsskole for barn fra 3 år (+ foreldre) opp til 8.

Grorud Idretts Fritids Ordning (IFO) er et tilbud Grorud IL har til barn fra 1. til 5. klasse. Hver dag etter skoletid samles de til fysisk aktivitet, med faste rutiner – inkludert felles måltid. En vanlig uke består av 2 rene fotballøkter og 3 med variert idrettsaktivitet.

Så, selv om gultrøyene ikke har vært på toppnivå i norsk fotball, så må vel Grorud IL tilhøre landets fremste idrettslag når det gjelder satsing på og tilrettelegging for de yngste og breddeidretten?

Hjemmebanen er Grorud match kunstgress.