Mjølner

09.03.2018
Første nordnorske eliteserielag

Fotballklubben Mjølner ble stiftet i Narvik i 1932 ved at fotballklubbene King og Støa ble slått sammen. Den har nå lag både i 2.div. menn og kvinner. I likhet med vår egen by, er det lenge siden nordlandsbyen – kjent som utskipningshavn for jernmalm fra svenske Kiruna - var på sitt høyeste nivå i norsk fotball.

1972 ble Mjølner det første nordnorske laget som spilte i toppserien – den gang 1. div. Fram til da deltok ikke de nordnorske lagene i det norske seriesystemet. Med utvidelsen til 12 lag fikk så Mjølner – som sammen med Bodø/Glimt og Harstad hadde vært de dominerende lagene i Nord-Norge og blitt nordnorsk mester 9 ganger – en plass i toppserien ved året før å ha vunnet 2. div. Nord-Norge.

Oppholdet i toppserien ble imidlertid kortest mulig. Med sisteplass i debutsesongen ble det nedrykk igjen samme år. De følgende årene ble det stort sett en tilværelse på nivå 2. Mjølner klarte opprykk igjen i 1988 – med samme skjebne i toppserien som i sitt første forsøk.

FK Mjølner har på 2000-tallet i stor grad tilbrakt en berg- og dalbane-tilværelse mellom nivå 3 og 4. Fram og Mjølner møttes vel for første – og eneste gang fram til nå – i  seriesammenheng i 2011. Kampene endte poengløse for guttene våre – begge med tap 1 – 2 . Året etter ble det imidlertid nedrykk til 3. div. for Narvik-laget, der det spilte de to følgende sesongene.

2014 rykket Mjølner opp igjen, ned igjen året etter – og opp i PostNord-ligaen igjen i fjor. Så er spørsmålet om laget denne gangen klarer å holde seg i 2. divisjon, som nå representerer en  enda større utfordring enn sist FK Mjølner var der!

Laget spiller i røde drakter og har Narvik stadion som sin hjemmebane. Den har en kapasitet på ca. 2000 tilskuere.