Nybergsund IL Trysil

27.03.2018
Vår motstander i serieåpningen

Nybergsund er et tettsted med ca. 360 innbyggere i Trysil kommune i Hedmark og ligger ved Trysilelva. Klubben ble stiftet i mars 1918 og har altså nå i mars feiret 100 år. Den har i mange år vært blant Hedmarks 3 beste klubber. Fra 1991 til 2007 spilte laget i 2. divisjon – bortsett fra 2 gjestevisitter ned i 3.

2007  ble et jubelår for klubben. Ikke bare rykket den opp i 1.divisjon (Adeccoligaen), men kom til kvartfinalen i NM etter hjemme å ha slått Vålerengen 3 – 1 foran 4126 tilskuere, som er publikumsrekord på Nybergsund stadion. Det var visstnok første gang på 31 år at et lag fra nivå 3 spilte kvartfinale i NM. I denne ble imidlertid Haugar for sterke.

Nybergsund IL Trysil spilte så på nest øverste nivå fram til det ble nedrykk i 2011 og har siden spilt i 2.div. Sist frammane møtte dem - i 2015 – endte oppgjørene 2 – 2 borte og 4 – 0 hjemme for guttene våre.

I fjor endte laget på 10. plass i avd. 1 og viste seg da som et bedre borte- enn hjemmelag. 18 av lagets 31 poeng ble nemlig kapret på fremmed gress! Hjemmebanen har for øvrig kunstgress.

Den mest kjente som har spilt for klubben, er Johan Sætre, som imidlertid er mer kjent for sine vinterprestasjoner i hoppbakken enn ute på det grønne gresset i sommerhalvåret!

14. april starter seriealvoret i Framparken, og motstander er nettopp Nybergsund IL Trysil! Da kan det, fargemessig, bli litt assosiasjoner igjen til byrivalene oppe ved Bøkeskogen. Med andre ord rødt, hvitt og blått mot hvitt og blått!