Seier 2 – 1 over Byåsen

29.05.2017
Frammanes tredje seier på rad!

Frammane tok initiativet fra start i søndagens kamp i Framparken. Guttene våre dominerte helt banespillet det første kvarteret og burde hat tatt ledelsen i denne perioden.

Først etter 19 minutter kunne vi notere Byåsens første sjanse i kampen, som kom etter corner. Fram hadde imidlertid god kontroll bakover, og Kenneth hadde vel en av sine roligste omganger i Framparken.

Etter det sterke Fram-presset i begynnelsen av kampen, dabbet trykket mot Byåsen-målet av, selv om frammane hadde full kontroll på spillet. Etter en snau 20-minutters periode uten farlige avslutninger fra vertene, kunne vi så plutselig notere 4 store muligheter for frammane i løpet av 6 minutter.

Det begynte med et godt skudd av Singh. Deretter fulgte en kanon av et langskudd fra Omar, som heldigvis for Byåsens keeper – både helsemessig og resultatmessig - skrådde  over tverrliggeren

Erik var så et par skonummer fra å nå et fint framspill før nok en stor Fram-sjanse ble resultatløs. Omgangen ebbet så ut  med stillingen 0 – 0, et pauseresultat trønderne kunne prise seg lykkelig over! Frammane burde absolutt ha gått til garderoben med ledelse.

Hjemmelaget åpnet 2. omgang slik det hadde begynt kampen – med straks å presse gjestene over på defensiven. I kampens 50. min. måtte Byåsens keeper opp under tverrliggeren og slå ballen til corner da kaptein Ulrik sendte i vei et langskudd. 2 minutter senere forsøkte så Omar seg med et nytt langskudd fra skrå vinkel – men denne gang en markkryper. Den føyk inn i motsatt hjørne og dermed 1 – 0 på måltavla i Framparken.

I 53. min. ble Stian Dyngeland byttet ut med Kristoffer Normann Hansen. Unggutten markerte seg straks med fint overblikk og flere fine forseringer. Én av dem endte få minutter senere med at han ble felt innenfor 16-meteren. Dermed straffespark til Fram, som Omar sikkert plasserte i nettmaskene – og 2 – 0 til frammane etter 63 min.

Fram til nå hadde Fram fullstendig dominert kampen, og Byåsen hadde ikke produsert nevneverdige farligheter foran Fram-målet. De ca. 350 tilskuerne i Framparken burde følgelig vært rimelig trygge på å unngå neglebiting og hjertet i halsen den siste halvdelen av omgangen.

2 – 0 kan imidlertid være en skummel ledelse, og det fikk man erfare i Framparken denne søndagsettermiddagen. Byåsen tok nå fullstendig over spillet og viste seg fra en helt annen side enn tidligere i kampen. Etter at laget i 66. min. produserte sin første sjanse foran Kenneth i 2. omgang, ble det så i 72. min. redusering.

Dermed 2 – 1 i Framparken – og ny spenning. Et par minutter senere måtte Kennth ta fram sine beste keeperegenskaper for å avverge utligning,. Høyere puls og nervøse rykninger var nå i ferd med å gjøre sitt inntog blant tilskuerne.

Midt oppe i trønderpresset fikk frammane til en farlig kontring på venstrekanten. Ballen havnet inne foran mål, der Laham – alene  med keeper – burde ha scoret og punktert kampen. Byåsens keeper reddet imidlertid skuddet og holdt dermed hjemmepublikum fremdeles på pinebenken.

Heldigvis klarte guttene å holde trønderne unna flere overskridelser av målstreken til dommeren blåste av kampen. Dermed ble det – kampen sett under ett - en fullt fortjent hjemmeseier. Noe annet ville ha vært trøndersk poengran! Men hvorfor i all verden gjøre denne kampen så spennende, gutter?

Med denne seieren rykket Fram opp på 6. plass på tabellen, der Nardo med 2 - 1-seier hjemme over Egersund fremdeles holder ledelsen. Ellers merker vi oss at Nest-Sotra fortsetter å imponere – nå med seier 3 – 2 borte over Hødd, og at Notodden overraskende tapte 3 – 1 borte mot Fana etter tidlig i kampen å ha tatt ledelsen.

Som ventet, vant Bryne og Vard sine hjemmekamper mot henholdsvis Vindbjart (3 – 1) og Hønefoss (2 – 0). I et målrikt oppgjør i Skien sikret Odd 2 seg årets første seier med 4 – 3 over Vidar.