Tap 0-1 mot Nest Sotra

Leiv Harald Bakke
03.05.2017
Surt 0-1 tap i Framparken, der frammana hadde fortjent poeng!

Søndag ettermiddag møtte frammane et lag i helgrønt fra øya Sotra utenfor Bergen: Det var imidlertid ikke snakk om noen grønnskollinger i fotball. Laget – med erfaring fra 1.divisjon 2014 – 2015 var i fjor bare én seier fra å rykke opp i Obosligane igjen, men det ble tap i "seriefinalen" mot Florø i siste runde! Med andre ord, en antatt meget vanskelig motstander for frammane.

 Etter torsdagens bedrøvelige forestilling i NM mot Pors gjorde Petter Belsvik - ikke uventet - flere endringer i startoppstillingen mot Nest-Sotra i søndagens kamp i fint vær i Framparken. Stian Dyngeland var ett av våre svært få lyspunkter i Porsgrunn da han kom innpå mot slutten av kampen. Søndag utgjorde han fra start en spissduo sammen med Omar. Erik Rosland var igjen å se på banen – og markerte seg straks i velkjent stil med en fin forsering på venstrekanten og innlegg foran mål. Ballen havnet hos en av Frams nyervervelser – Mahmoud Laham – som klinte til med skuddbeinet fra ca. 20 meters hold. Ballen smalt i Nest-Sotra-keeperens høyre stolpe og var bare et par centimetere fra å gi frammane ledelsen etter bare 30 sekunder! Frammane fortsatte presset med fine kombinasjoner og banekontroll det første kvarteret. Det tok 17 minutter før gjestene kom til sin første mulighet, men den var til gjengjeld stor! En forsvarsglipp ga gjestene mulighet til å komme igjennom alene med Kenneth Stenild, som var tilbake i Fram-målet etter å ha stått over kampen i Porsgrunn – og avverget med en beinparade!

  Etterhvert  kom vestlendingene mer med i spillet, som bølget fram og tilbake, uten dramatikk foran noen av måla - før de siste minuttene av omgangen! Da fikk frammane i 44. min. en stor dobbeltsjanse. Først reddet gjestenes keeper med en lynrask reaksjon et skudd fra kort hold av  Eriel Pires. Returen ut på banen dundret Stian like utenfor. Ett minutt på overtid hadde så Mahmoud et frispark som keeper måtte slå til corner. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0 – 0 etter en omgang der frammane – med ett unntak – hadde hatt bra kontroll på favorittene fra Vestlandet.

 2. omgang åpnet – som 1. omgang – med en kjempesjanse til Fram. Omar kom sammen med Erik alene igjennom med keeper. I stedet for å sende ballen til en bedre plassert Erik – som hadde fri bane mot målet – valgte han, med keeper mot seg, å avslutte selv med et skudd. Det var et dårlig valg, som keeper enkelt tok seg av! Der burde det vært 1 – 0 til frammane!!

 To minutter senere var det nær nettkjenning i den andre enden av banen. Nest-Sotra spilte seg igjennom alene med Kenneth, som nok en gang avverget en stor sjanse til gjestene. Mahmoud måte ut med skade etter 10 minutters spill, og inn kom Varg Støvland. I 57. min. hadde Stian en sjanse før kampen i 61. ble avgjort. Kaptein Ulrik (Balstad) bommet på en klarering av et høyt framspill. Dermed fikk gjestenes Alexander Dang fri bane alene mot Kenneth, som denne gangen måtte kapitulere. Dermed 0 – 1 i Framparken!

  I 64. min. måtte også en skadet Eriel forlate banen, og inn kom Marcin Pietron. 5 minutter senere ble vestlendingene redusert til 10 mann på banen grunnet 2 gule kort til en av de grønnkledde. Rette etterpå måtte også treneren finne seg i å bli tilskuer etter protester mot dommeren! Kvarteret før ordinær tid ble Ulrik byttet ut med Andreas Drugge.

 Med én mann mer på banen presset frammane gjestene den siste delen av kampen. De spilte seg fram til flere sjanser, men uten tellende resultat. I stedet ble det 3 gule kort til guttene: Sindre Lie for en for tøff takling,  Kenneth for munnbruk/protest mot dommeren og Erik på overtid etter dytting til en motspiller. Årsaken til Eriks oppførsel var at vedkommende fór løs på Petter Lennartsson og sendte ham i bakken med en kraftig dytt etter litt knuffing om ballen sekundene tidligere. Vestlendingen fikk selvfølgelig også kort, men var vel heldig som ikke fikk se en annen farge? Apropos gule kort! Kjære Kenneth, vær snill å ikke pådra deg flere slike dumme kort! Vi trenger deg i hver eneste kamp framover!

 Etter en av tidenes lengste omganger – grunnet stadige avbrekk med skader – var det grunn til å vente at dommeren ville legge til minst 10 minutter. Han nøyde seg – merkelig nok – med 5. Kampen siste store sjanse var det gjestene som sto for 4 minutter på overtid. Etter vedvarende Fram-press, fikk Nest-Sotra en kontring, men klarte ikke å overliste Kenneth. Frammane vant sjanse- og cornerstatistikken , men tapte den eneste som teller! Dermed kunne gjestene returnere til Sotra med 3 poeng. Ikke uventet, men Fram hadde fortjent poeng i denne kampen!

 Vi merker oss denne serierunden at Bryne vant hele 3 – 0 over Hødd og bekreftet sitt opprykkskandidatur. Sammen med Nardo – som vant 2 – 1 over byrivalen Byåsen i Trondheim har rogalendingene vunnet alle sine 3 første kamper. Ellers vant Vard hjemme i Haugesund - mer heldig enn fortjent - 2 – 0 over Notodden. Hønefoss vant klart 4 – 1 hjemme mot Vindbjart, etter at sørlendingene hadde tatt ledelsen. Egersund og Vidar endte uavgjort 1 – 1. Runden avsluttes tirsdag med Odd 2 – Fana. Før denne kampen i Skien ligger frammane på 9. plass på tabellen.

Vi legger også ut kampreferatet fra NM kampen borte mot Pors forrige uke:

0 – 2 mot Pors i 1. runde i NM

Et svært skuffende Fram-lag røyk fullt fortjent ut av NM!

 Siden den vanlige banen på Pors Stadion ikke var spillbar, måtte lagene bruke den mindre treningsbanen ved siden av. Den harde kunstgressmatta der innbød ikke til finspill, men er ingen unnskyldning for frammanes slette innsats denne torsdagskvelden! Det virket kort og godt som om guttene ikke var særlig interessert i å gå videre til 2. runde! Fram spilte for øvrig uten Kenneth i mål denne gangen. Dermed debuterte Milos Crnogorac  i mål for frammane.

 Kampen åpnet riktignok med et spillemessig overtak til frammane. Allerede etter 8 minutter begynte imidlertid nedturen. Pors fikk frispark på ca. 20 meters hold. Porsspilleren hadde scoret mange mål fra denne posisjonen tidligere – og gjentok bedriften nå! Ballen ble skrudd opp i vinkelen og dermed 1 – 0 til 3.div. laget.

 Dersom man visste det, skulle man fra nå av tro lagene hadde omvendt divisjonsplassering. Et tannløst Fram-lag, og et forsvar som gjentatte ganger åpnet den berømmelige låvedøra, skulle komme til å prege denne kampen. Pors hadde flere store sjanser til å øke ledelsen og viste en helt annen glød enn favorittene fra nabobyen! Laget gikk derfor til pause med en fortjent ledelse.

 De som hadde håpet på bedre takter av frammane i 2. omgang, ble imidlertid sørgelig skuffet!  Omgangen var ikke mer enn 5 minutter gammel, da Pors spilte seg igjennom dagens gavmilde Fram-forsvar, men alene med Milos ble ballen sendt over mål. Der burde det ha stått 2 – 0. Det ble det da også minuttet etter på en meget bra langskudd! I 70. og 72. min. hadde Pors to store sjanser til ytterligere å øke ledelsen sin: Først alene med keeper Milos etter nok en glipp i Fram-forsvaret., men ballen gikk like over tverrliggeren. Deretter fulgte en markkryper like utenfor stolpen.

 Det siste kvarteret  la Pors seg mer i forsvar, naturlig nok, og frammane presset på mot slutten av kampen. Kampen endte imidlertid med 2 – 0 til Pors og avansement til 2. runde. Telemarkingene var nærmere 3 – 0 enn frammane redusering!

 Søndag kl. 15.00 møter Fram Nest-Sotra i seriekamp i Framparken. Frammane må prestere helt andre takter mot vestlendingene enn de gjorde mot Pors dersom de skal kapre poeng i det oppgjøret. Favoritter er de i hvert fall ikke, og det er kanskje bra?