Uavgjort 2 - 2 mot Bryne

Leiv Harald Bakke
03.07.2017
Fram sekunder fra seier mot serielederne!

I fint vær tok frammane imot Bryne i Framparken lørdag ettermiddag. Jærbuene var ledsaget av flere titalls supportere som med faner, tromme og sang bidro til en fin ramme rundt kampen.

 

I Kennth Stenilds fravær grunnet kortsoning ( 3gule) var det nok mange betenkte supportere i Framparken lørdag foran kampen mot serielederne fra Jæren. Milos Crnogorac kunne da heller ikke fått en – i hvert fall på papiret – vanskeligere motstander å seriedebutere mot i Fram-trøya. Når også Kristoffer Tollefsen og Singh måtte stå over grunnet skader, var det ingen grunn til stor optimisme blant hjemmepublikum.

 

Milos og de andre guttene skulle imidlertid gjøre alle dystre spådommer til skamme og levere en kamp det står stor respekt  av. Ja, spillemessig var det en kamp som vel hører hjemme på et høyere divisjonsnivå og den beste frammane har levert på lang tid!

       Guttene våre dominerte 1. omgang – både spille- og sjansemessig. Hadde man ikke visst bedre, skulle man tro det var frammane som var serielederen.  Det var derfor mot spillets gang og en kalddusj for hjemmepublikum da gjestene  på sin eneste sjanse i omgangen tok ledelsen i 23. min. Et frispark ble slått inn foran mål, der Mads Bøgild med pannebrasken sørget for 0 – 1.

       2 minutter senere beordret dommeren årets første drikkepause i Framparken, før kampen fortsatte med dominans og fint angrepsspill av frammane. Flere scoringer ble det imidlertid ikke, og dermed gikk lagene til pause med 0 – 1 på måltavla i Framparken.

 

3 minutter ut i 2. omgang fikk så frammane en velfortjent utligning.  Fra ca. 25 m skrudde Mack et frispark i mål og dermed 1 – 1. Kvarteret ut i omgangen jevnet kampen seg spillemessig mer ut, og Bryne skapte flere farligheter foran målet vårt. Milos, som hadde hatt en svært rolig 1. omgang, fikk nå vist sine keeperferdigheter og dokumenterte at Kenneth har en god makker!.

       I 70. min. oppsto det en omdiskutert situasjon i andre enden av banen – mot Framhallen. Brynes keeper fomlet med et utspill og valgte å forsøke å drible av den alltid iherdige Erik Rossland. Keeperen fikk ballen litt langt foran seg, kastet seg ned og beinet ballen litt bort fra Erik. Idet Erik forsøkte å hoppe over ham for å få tak i ballen, løftet Brynes keeper det ene beinet i været. Erik gikk over ende, og spørsmålet er om vi ikke ble snytt for en straffe der. Det luktet i hvert fall langt mer straffe enn av den vi fikk imot oss i Trondheim forrige helg!

       Et par minutter senere ble det høydramatisk på en langt mer alvorlig måte i Framparken. Brynes Kristian Heimdal Magnusson ble liggende etter en duell, og det ble straks ropt på legehjelp. Han hadde visstnok svelget tunga og mistet bevisstheten. Etter en stund ble han fraktet banen på båre og kjørt bort i

ambulanse. Heldigvis kom Magnusson til hektene igjen og kunne senere på dagen reise sammen med

lagkameratene hjem til Bryne.

       Kort tid etter at spillet ble satt i gang igjen ble Marcin – som igjen hadde levert en fin kamp – byttet ut med Ulrik. Minuttet etter – i kampens 79. – måtte Milos opp under tverrliggeren for å slå en farlig ball til corner. Hjørnesparket førte til en ny farlig sjanse for gjestene, før frammane 3 minutter etter fikk en stor målsjanse etter flott spill. 4 minutter før full tid fikk Ulrik gult kort, og Mack ble utropt som dagens Fram-gutt.

       Man hadde begynt å belage seg på poengdeling da Omar slo til med et flott brassespark i det vi rundet ordinær spilletid i Framparken. Dermed 2 – 1, og Fram så fortjent ut til å påføre Bryne jærbuenes første tap i år. 5 minutter på overtid – rett før dommeren skulle blåse av kampen – klarte imidlertid gjestene etter et langt innkast med påfølgende møljespill foran mål – å utligne til 2 – 2. Bittert for guttene våre, som hadde

fortjent alle poengene i denne kampen.!

 

Nest-Sotra vant 3 – 2 over Byåsen i Trondheim og overtok dermed ledelsen på tabellen, mens Nardo overraskende tapte 0 – 2 hjemme mot Vidar. Det betyr at Nest-Sotra og Bryne i øyeblikket ser ut til å kunne stikke fra lagene under seg. Fram datt ned på 5. plass etter at Notodden sikret seg sin første borteseier i år med 2 – 1 mot Vindbjart. Vi må regne med at guttene våre kan falle ytterligere en plass ned på tabellen når Vard mandag tar imot Odd 2.

       Vi merker oss ellers at  Hønefoss med 1 - 0 tok alle poengene hjemme mot Hødd, og at Egersund, som tippet, med 4 – 0  over Fana  byttet plass med vestlendingene på tabellen og sendte dem under nedrykksstreken igjen.